Meer dan 600 deelnemers voor de Sirenejogging in Middelkerke

De top 5 van de 10 mijl. © FRO
Redactie KW

De 34ste editie van de Sirene Jogging in Middelkerke kreeg meer dan 600 deelnemers aan de start, verdeeld over de 4,5 km jogging, de 8 km en de 10 mijl. De wedstrijd over 8 km telde als voorlaatste proef van het Kustcriterium 2017.

Klaartje Kennes (Geetbets) en Thomas De Keyser (Koekelare) toonden zich de snelsten op de jogging van 4,5 km. Uiteraard ging alle aandacht naar de 8 km, wedstrijd van het Kustcriterium. Halfweg kon favoriet Davy Stieperaere (Wevelgem), leider in de tussenstand van het criterium, weg demarreren uit de kopgroep met Dominique Alleman en Didier Verstraete (beiden Langemark), Robin Schuermans (Zillebeke), Guy De Blander (criteriumwinnaar 2016), Alain Geerts (Impe) en Kristof Declerck (Koksijde). Stieperaere zette stevig door en liep vlot naar de overwinning. Hij won in 26’57”, bijna anderhalve minuut sneller dan Declerck. Dominique Alleman won de strijd voor de derde plaats, voor Schuermans en De Blander.

Bij de dames won de jonge Lokerse atlete Elise Van Raemdonck, voor Lotte Vonck (Kerksken). Emely Butseraen (Oostduinkerke), de criteriumwinnares van 2016, won de strijd voor de derde plaats tegen Lies Deruddere (Wevelgem). Zowel Stieperaere als Butseraen verstevigen, met nog één wedstrijd voor de boeg (Bredene, 25/8), hun leidersplaats voor het criterium.

Bijna 200 atleten liepen de Ten Miles. Bij de dames stond geen maat op favoriete Annelies Deketelaere (Roeselare). Ze liep de 16 km in 1u01’35”. Sylvie Ameloot (MACW) en Heidi Depoorter (Gentbrugge) maakten het podium volledig. Bij de heren voerde Joris Moeyaert (Langemark) eerst de forcing. In zijn spoor volgde Andy Vanhaelewijn (Ingelmunster). Karel Moerman (Diksmuide) vervoegde de koplopers en ging erop en erover. In de tweede ronde kon Moerman zijn voorsprong uitbreiden. Hij won vlot in 55’06” en had bij aankomst een twintigtal seconden voorsprong om Vanhaelewyn. Joris Moeyaert werd derde op een halve minuut. Verder volgden Cedric Callewaert en Cedric De Caluwé.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.