Meer dan 500 rijders op motorcrossweekend in Oostrozebeke

DELMOTTE YENS - VERBRUGGHE TOM. © Foto Coghe

De motorcross VJMO/MCLB bij de Verre Ginstecrossers te Oostrozebeke werd een groot succes met op zaterdag 160 deelnemers bij VJMO en op zondag met MCLB net 366 rijders achter het starthekken.

De grote clash waren de reeksen bij de zijspannen met 27 karren aan de start die moesten strijden voor punten in het Belgisch Kampioenschap.

Thuisrijders Yens Delmotte – Tom Verbrugghe werden op grandioze wijze winnaars van deze Grand Prix. In de eerste reeks kwamen ze als derde door de eerste bocht, maar in de tweede bocht werden opgehouden door een rijder die vlak voor hen blokkeerde waardoor ze pas als zevende de strijd verder konden zetten. Ze rukten op naar de tweede plaats vlak achter reekswinnaars Dylan Boussy – Steve De Schacht (Koekelare-Ettelgem) en voor Bert Soetaert – Gianni Dhondt (Ook al de absolute thuisrijder uit Oostrozebeke). De slotmanche kende een spannend verloop en heel wat emotie, Delmotte-Verbrugghe namen een kopstart en zouden deze niet meer afgeven en steeds wat verder uitlopen. Ze werden meer dan verdiend de eindwinnaars. Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke), die in de eerste reeks als vijfde werden afgevlagd, rukten op naar plaats twee en waren daarmee derde in de eindstand groep A. De tweede podiumplaats groep A was voor Boussy – De Schacht die in de tweede heat als vierde werden genoteerd. Soetaert – Dhondt kenden mechanische problemen en werden pas als 13de en zesde A afgevlagd.

De overwinning in groep B was voor Arne De Meulemeester – Michael Dhondt (Meulebeke), die beslag legden op de achtste en zesde plaatsen, als dubbele reekswinnaars B. De tweede plek in groep B was voor Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) die beslag legden op de elfde en achtste plaatsen, als tweede en derde B.

Bij de Internationalen was er een dubbele reekszege voor Wietse Brackman van de Mx Willemsvrienden uit Roosdaal, de regerende kampioen 500cc, die dus verder uitloopt. De tweede podiumplaats was voor Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) met de tweede en vierde plaatsen, Torpie reed aan de leiding in de tweede manche, maar maakte en slippertje waardoor hij enkele plaatsen verspeelde. Derde plaats op het podium 500cc was voor Mattis Meersschout (Wingene) die als vijfde en tweede werd genoteerd.

Tim Vandriessche (Menen) is terug van even weggeweest na blessure en mocht als eindwinnaar op het hoogste schavotje met de hulde van de Internationalen 250cc, hij klokte af op de negende en elfde plaatsen, als reekswinnaar en tweede. Jurgen Wybo (Winkel-Lichtervelde) moest in de eerste reeks de strijd staken met een lekke achterband en werd winnaar bij de Inters 250cc in de tweede manche, als zesde afgevlagd tussen de zware motoren.

Bij de Inters Open B was er een volledig West-Vlaams podium met Greg Demeulemeester uit Kerckhove als dubbele reekswinnaar, die finishte op de zevende en negende plaatsen tussen de A-rijders. Damon Tanghe (Ooigem) werd tweede in de eindstand met een dubbele tweede plaats, als 10de en 13de afgevlagd, en de derde podiumplaats was voor Stanley Verstraete (Zerkegem), die in beide reeksen als vierde B werd afgevlagd.

Lauclin Demeulenaere (Zuidschote), die reeds het ganse seizoen knap bezig is bij de Beloften, mocht na heel wat ereplaatsen eindelijk met de bloemen zwaaien als winnaar. In de eerste reeks werd de beschermeling uit het team van Kampeerwagens Dirk Hofman als tweede genoteerd, en na een zeer spannende tweede heat werd hij als winnaar afgevlagd, wat zorgde voor grote vreugde bij de piloot en zijn supporters. Nate Van Tatenhove (Zwevezele) mocht mee op de foto als tweede bij de Beloften in de eindstand met reekszege en derde plaats.

Thuisrijder Avo Tack (Oostrozebeke) mocht ook op het hoogste schavotje als winnaar bij de Juniors 250cc, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd tweede in de slotmanche. Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) mocht voor de zoveelste maal dit seizoen met de bloemen huiswaarts, met dubbele reekszege bij de Nationalen 250cc, met ruime voorsprong. Jamy Carron (Tielt) werd dubbele reekswinnaar bij de Juniors 500cc en kreeg ook al bloemen ter gelegenheid van moederdag. De derde plek was voor Karel Vanhaecke (Oostkamp), met de derde en tweede plaatsen.

Cisse Haelewyn (Lichtervelde) werd tweede in totaal bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar), hij kwam als derde en tweede onder de geblokte vlag, en de derde podiumplaats was voor Lothar Desmet (Pittem) na zijn reekszege en vierde plaats. Dwight Van Den Bogaert (Sint Eloois Vijve) werd winnaar bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar) met de tweede plek en reekszege. Stefaan De Ruyck (Tielt) mocht naar de hulde als tweede in de eindstand bij de Nieuwelingen C (+41 jaar), hij kwam als vierde en tweede onder de geblokte vlag.

Steven Vandenbranden (Ichtegem) werd tweede in de totaalstand bij de Experten met zijn derde en vierde plaatsen.

Niels De Winter uit Desselgem was andermaal dubbele reekswinnaar bij de Quads A (18-31 jaar) en dus waren bloemen en de grootste beker voor de sympathieke kerel.