Meer dan 200 deelnemers voor de Beach Run Oostende

Start van de 5 en 10 km op het sportstrand van Oostende. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Op het sportstrand van Oostende vond zaterdag het eerste evenement plaats van Oostende Loopt 2021, het alternatief voor het Oostends Loopcriterium, dat na meer dan 30 jaar werd afgevoerd. De nieuwe aanpak van het loopevent wordt gecombineerd met andere sporten, is gezinsvriendelijk met een kind-ouder loop en twee prestatielopen met keuze van 5 of 10 km. De Beach Run Oostende, ook tweede manche van het SOK-criterium, lokte zaterdag 235 deelnemers.

Na de kind-ouderloop met een dertigtal deelnemers, volledig op het strand, werd de start geven voor de twee prestatielopen. Op de 5 km ging de zege bij de heren naar Victor Dedecker uit Koolskamp, voor Ruben Dhondt uit Geraardsbergen en Arthur Vienne uit Brugge. Bij de dames won Charlotte Vanwalleghem uit Torhout, voor de 11-jarige Kamieje Wynsberghe (Oostende) en Ann Vannieuwenhuyse (Oostende).

Jasper Vitse en Nele Vermeulen winnen op 10 km

Op de 10 km heren werd gestreden tot op de finish voor de zege. Bruggeling Tim Calliauw, winnaar van de Beach Run Zeebrugge, liep gedurende lange tijd aan de leiding. In het zicht van de streep werd hij voorbij gelopen door de jonge Bredenaar Jasper Vitse, de tweede in Zeebrugge. Vitse won voor Calliauw en Davy Stieperaere (Wevelgem), meervoudig eindwinnaar van het Oostends Loopcriterium en Kustcriterium.

Bij de dames zegevierde Nele Vermeulen uit Erps-Kwerps. Zij won het Kustcriterium 2019. De tweede plaats was voor Lies Deruddere (Wevelgem), echtgenote van Davy Stieperaere en ook meervoudig eindwinnares van het Oostends Loopcriterium en het Kustcriterium.

Maandag 12 juli volgt de derde manche van het Kustcriterium in Nieuwpoort, keuze tussen 5 en 10 km, start om 19.30u.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten