Medailles voor Indra Medard en Sandrine Tas op EK skeeleren in Portugal

Karel Meulders hield het helse tempo iets langer vol en werd negende. © FRO
Redactie KW

Juniors Thomas Vosté en Indra Medard (Zwaantjes Roller Club) vertegenwoordigden België op de 20km afvalling op de weg.

Thomas gaf veel steun aan Indra en bleef lang meedraaien in de wedstrijd. Indra Medard reed in de slotfase attent vooraan en mocht meespurten met de laatste vijf voor het goud. De twee Italianen speelden het slim. Di Stefano demarreerde weg van de kop. Quarego hield de benen stil en de vogel was gaan vliegen. Indra Medard probeerde nog te reageren, maar werd in de laatste lijn ook nog gepasseerd door Quarego, zodat hij jammer genoeg vrede moest nemen met brons.

Vierde zilver voor Sandrine Tas

Sandrine Tas heeft er alles aan gedaan om goud te pakken op de 15km afvalling. Ze reed een attente wedstrijd, kwam regelmatig aan de kop en moest halfweg een felle inspanning doen om een ontsnapping van twee Spaanse rensters en haar grootste concurrente, Francesca Lollobrigida, ongedaan te maken. Bij elke afvalling ging het er hard aan toe. Uiteindelijk werd er met vijf gespurt voor de zege. Sandrine Tas nam het initiatief, maar werd voor de laatste bocht al voorbijgestoken door Lollobrigida, die meteen haar vierde Europees goud pakte. Sandrine Tas heeft al één keer goud en vier keer zilver.

Geen Swings op 20 km afvalling

Bart Swings spaart zich wellicht voor de marathon en voor de World Games later in juli. Hij stond niet aan de start van de 20km afvalling Seniores. Zwaantjes Tim Sibiet en Karel Meulders waren we van de partij. Ze reden een goede wedstrijd. Sibiet moest eerst de rol lossen en finishte als twaalfde. Karel Meulders hield het helse tempo iets langer vol en werd negende. De zege was voor de Fransman Nolan Beddiaf voor de Italiaan Daniël Nieri.

Vrijdag volgt snelheid 1Lap, de 5km aflossing en de 10km puntenkoers.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier