Max Günther wint eerste ePrix New York, Stoffel Vandoorne geeft op

© Belga
Bron: Belga

De Duitser Maximilian Günther (BMW Andretti) was zaterdag de beste in de eerste ePrix van New York, tiende manche in het wereldkampioenschap Formule E. De elfde WK-proef vindt zondag eveneens in New York plaats. De FransmanJean-Eric Vergne en de Braziliaan Lucas Di Grassi flankeerden Günther op het podium.

Stoffel Vandoorne (Mercedes) had al pech in de kwalificaties, waarin hij een muur raakte en lek reed, waarna hij op de 21e plaats van de startgrid plaats moest nemen, en haalde ook het einde van de race niet. André Lotterer (Porsche), die met een Duitse licentie rijdt, finishte op 7.826 van Günther als achtste.

De Zwitser Edoardo Mortara sprokkelde met een veertiende plaats geen WK-punten, maar blijft wel leider in het kampioenschap. Met 72 punten moet hij nu wel de Nederlander Robin Frijns (Envision Virgin), vijfde in “The Big Apple”, naast zich dulden. Vergne is op vier punten derde. Vandoorne, na zes manches nog tweede, staat met 54 punten op de tiende plaats, Lotterer is met 22 punten negentiende.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten