Mattis Tanghe uit Tielt (AVMO) sterk op IFAM: “Mijn PR nog verbeteren”

Mattis Tanghe. (foto GD)
Mattis Tanghe. (foto GD)
Redactie KW

Het zomerseizoen is ondertussen al een maand bezig, maar het overgrote deel van de atleten is nog steeds niet in actie mogen komen. De weinige wedstrijden die mochten doorgaan, waren gereserveerd voor eliteatleten. Op de internationale IFAM meeting in Oordegem werden iets meer atleten toegelaten, waardoor junior Mattis Tanghe er startrecht kreeg op de 800 meter. De Molenlander liep er naar een nieuw PR van 1’53”44.

Vorige zomer maakte Mattis al indruk door in drie wedstrijden zijn persoonlijk record van 1.59.44 naar 1.54.84 te brengen. Deze winter kon hij geen vervolg breien aan die evolutie, want er waren geen wedstrijden.

“Meestal doe ik in de winter wat crossen. Ook al zijn de afstanden iets te lang voor mij, toch doe ik dat graag. Maar jammer genoeg kon er geen enkele wedstrijd doorgaan. Ik ben echter goed blijven trainen en ik heb vooral gewerkt aan mijn basis. Ik voel dat ik op dat vlak een grote stap voorwaarts gezet heb, want ik doe mijn duurlopen nu gemakkelijker en sneller dan vorig jaar. Mijn trainer organiseerde deze winter ook af en toe wat testjes en dat zorgde voor wat afwisseling, waardoor je als atleet ook zonder competitie gemotiveerd blijft.”

Eerste grote wedstrijd

De Meulebekenaar is nog niet zo lang met atletiek bezig en de IFAM meeting was zijn eerste grote wedstrijd. “Het verschil met de micromeetings was natuurlijk heel groot. Tijdens die wedstrijden hoefde ik bij wijze van spreken alleen maar de haas te volgen. Nu liepen we in groep en dat was meteen veel hectischer. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over het verloop. Ik kwam goed door na 400 meter en kon ook goed finishen. Ik kwam voor een persoonlijk record en met 1’53”44 ben ik daar ruimschoots in geslaagd. Ik ben tevreden.”

Voorlopig is het nog afwachten wanneer de Molenlander nog een wedstrijd kan lopen, maar in principe zullen er de komende weken meer kansen komen. “Ik hoop mijn tijd op de 800 meter nog te verbeteren en ook op de 400 meter zou ik graag onder de 50 seconden duiken. In principe moet dat mogelijk zijn.”

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.