Mattis Meersschout is motorcrosskampioen bij Inters Open B

De huldiging van de Internationalen Open B, met voorzitter van de sportcommissie Raphaël Sierens, lid van die commissie Danny Van Parijs, tweede op het BK Nick Van Den Bergh, kampioen Mattis Meersschout, derde op het BK Yan Meulemeeste, secretaris Ronny Van Hauteghem van de beheerraad MCLB en secretaris Jurgen Van Den Houwe van de sportcommissie. © Coghe
Redactie KW

De motorcrosser uit Wingene was de enige provinciegenoot op het hoogste schavotje in Pamel.

De MCLB was dit weekend te gast in Vlaams-Brabant op het bekende circuit De Heideberg in Pamel bij het MX Team De Willemsvrienden onder leiding van Jurgen Van De Houwe, secretaris van de Sportcommissie. Een jaarlijkse top-organisatie met een drukke bezetting van 370 piloten en een grote massa supporters. Het was het tweede luik van de finales in het nationaal kampioenschap, met onder meer de Internationalen.

Mattis Meersschout uit Wingene was deze keer de enige West-Vlaming die met de hulde der kampioenen op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen in de nationale driekleur. In zijn eerste jaar bij de Internationalen wist hij met overwicht de titel te veroveren in de groep Inters Open B. Hij deed dat met een voorsprong van liefst 99 punten op zijn naaste rivaal. Mattis won in Pamel opnieuw beide reeksen en mocht met de hulde van het dagklassement dan ook met de bloemen en de grootste beker op het hoogste schavotje. Hij kwam als achtste en negende door de finish tussen de gerenommeerde A-Internationalen.

Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel / Lichtervelde) mocht ook met de bloemen huiswaarts. Hij was de primus bij de Internationalen MX1. Wybo nam de eerste reeks kopstart en leidde de bende tot de geblokte vlag er een einde aan maakte. In de tweede heat ging hij niet zo goed van start. Het was knokken geblazen om op te schuiven naar plaats drie, met een felle strijd tegen Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) voor de eindzege. ‘Torpie’ was de eerste reeks als tweede door de finish gekomen en reed in de tweede manche ook als tweede achter thuisrijder Wietse Brackman Inter MX2. Jurgen en Torpjurn telden elk vier punten en de chrono moest de uitslag bepalen. Die tikte met vijf honderdsten van een seconde in het voordeel van Wybo. In de eindstand van het BK werd Wybo tweede en vice-kampioen achter Steve Seronval, die zijn tiende titel verzilverde. David Segers was derde, Van Hoe vierde. Jorne Tytgat uit Kerkhove was vierde in de eerste reeks en kende pech in de tweede manche. Hij is alsnog vijfde in de eindstand voor het Belgisch kampioenschap.

Kevin Hamerlynck uit Zeebrugge was ook aan zijn finale toe bij de Nieuwelingen MX1. Hij won het dagklassement met een tweede plaats en een reekszege. Ook hier bleef het spannend tot het einde. Hij won met een gelijk aantal punten, met zes seconden in zijn voordeel in de totaaltijd. In de eindstand van het BK is Kevin vice-kampioen.

Beloften, juniors, zijspannen en dames

Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) was andermaal de primus bij de Beloften met een dubbele reekszege. Michael Coopman (Oostkamp) trok ook met de bloemen en de grootste beker huiswaarts als winnaar bij de Juniors MX1 met reekszege en tweede plaats. Nick Lamote (Sijsele) werd dubbele reekswinnaar bij de Juniors MX2, voor Niel Vandevelde (Ooigem) die dubbel tweede werd. Ook Jurgen Paepe (Snellegem) werd beloond met een ruiker bloemen en een ferme beker als winnaar bij de Masters Open. Stanley Verstraete (Zerkegem) mocht mee op de foto met de hulde der Nationalen MX2. Hij kwam als tweede en vierde onder de geblokte vlag, goed voor de tweede eindstek. Greg Demeulemeester (Kerkhove) was derde bij de Nationalen MX2 met de achtste en tweede plaatsen. Julie Vandevelde (Desselgem) werd derde bij de Dames Open, en Kelly Debruyne vierde. Benny Van Impe (Ruiselede) was dubbel tweede bij de Nieuwelingen Open B, en Kristof Calus (Heestert) derde bij de Experten A, en zijn dochter Jana Calus op zaterdag winnaar bij de Ladies Open.

Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren in Pamel aan hun derde eindzege op rij bij de Zijspannen A, hun vijfde in totaal dit seizoen. Beide reeksen werden gewonnen door de jonge B-kampioenen Dylan Boussy-Achly Vanlerberghe (Koekelare-Woumen), telkens voor Delmotte-Verbrugghe. In groep A werden Maxime Van Der Haeghen – Steve De Schacht (Koolkerke-Ettelgem) tweede in de eindstand met de derde en vijfde plaatsen, en Ruben Galle – Jeroen Catelin (Ingelmunster-Oostrozebeke) eindigden op de derde eindstek.

In groep B waren de bloemen andermaal voor Boussy-Vanlerberghe. Olivier en Gauthier Valcke (Oostrozebeke) werden tweede bij de Zijspannen B.

Volgende afspraak op zondag 25 september in de Mendonckdreef in Wachtebeke voor onder meer het derde luik van de finales, dan voor de Experten, Nieuwelingen B en Dames, Junioren en Nationalen.

(Guido A.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier