Matthieu Bonne zwaar ten val tijdens stage op Gran Canaria

Matthieu met mama Carole.© (Foto MM)
Matthieu met mama Carole.© (Foto MM)
Redactie KW

Ultrasporter Matthieu Bonne is afgelopen vrijdag tijdens een fietsstage op het Canarische eiland Gran Canaria zwaar ten val gekomen. Hij werd zaterdag teruggevlogen naar België en wordt maandag geopereerd in Torhout.

Matthieu Bonne, Kanaalzwemmer en intussen ook bekend van zijn deelname aan Kamp Waes en zijn record-zwemtocht langs de Belgische kust, was de voorbije week op Gran Canaria voor een doorgedreven fietsstage. Daarbij stond onder meer de zware beklimming van de Picos de las Nieves op het programma.

Tijdens de afdaling daarvan kwam Bonne tegen hoge snelheid ten val. “Matthieu is zaterdag geland op Belgische bodem en gisteren al meteen op gegaan consultatie in Rumbeke. Vanmorgen (maandag 25 januari) werd hij geopereerd in Torhout. Onder meer zijn pols is op twee plaatsen gebroken”, wist zijn moeder Carole Nierynck te vertellen. “Hij is tijdens de afdaling op een steen gereden die verscholen lag in de schaduw. Matthieu kon die niet meer tijdig ontwijken, met een zware valpartij tot gevolg.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier