Matthias Allegaert uit Tielt wint Nisraman

Redactie KW

De Nisraman had woensdag voor de negende keer plaats. Deze unieke Ardeense triatlon in Nisramont (La Roche) omvat onder andere een mix van mountainbiken en tijdritfietsen, maar kreeg omwille van de wateroverlast een aangepast programma. Matthias Allegaert zette na alle proeven de snelste tijd neer.

De Nisraman is een unieke Ardeense triatlon maar omwille van de wateroverlast en het te hoge waterpeil in de barrage van Nisramont werd gekozen om het normale zwemonderdeel te vervangen door een loopproef van twee kilometer, gevolgd door 40 km fietsen, 15 km mountainbiken en 10 km lopen. De tweede helft van de triatlon heeft Xterra allures en is volledig offroad.

Bij de mannen ging de strijd tussen Wouter Vander Mast, Matthias Allegaert en kersvers Belgisch kampioen cross-triatlon Mathias Cloostermans. Tijdens de afsluitende 10 km lopen pakte Allegaert na een ronde twee en halve minuut terug op Vander Mast. In de slotfase ging de atleet uit Tielt op en over de Sportevents-atleet. Allegaert won de Nisraman in 3: 05’02” met vier minuten voorsprong op Vander Mast. Cloostermans werd derde.

Matthias Allegaert, 31 en lid van de Izegemse Triatlon Club, werd destijds als wielrenner een mooie toekomst voorspeld, zeker na zijn prestaties bij de junioren en later ook bij de beloften. Tot hij geveld werd door een zeldzame bloedziekte. Na meer dan een jaar te verliezen koos hij opnieuw voor het wielrennen en nadien voor triatlon. In 2018 werd de West-Vlaming verrassend winnaar van de 111-triatlon in Jabbkeke. Op zondag 1 augustus staat hij daar opnieuw aan de start naast onder andere Pieterjan Penne, Vincent Vandewalle, Sven Vandenbroucke, Sanne Swolfs, Louis Naeyaert, Hannes Cool, Tom Mets, Seppe Odeyn, Tom Vander Hoogerstraete en vele andere. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten