Mathijs Casteele en Camille Watteyne winnen Kortrijk Loopt!

Het podium van de 11.5 kilometer. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Ruim 2.000 sportievelingen kwamen op Pinkstermaandag afgezakt naar Sportcentrum Wembley in Heule om er deel te nemen aan de 16de editie van Kortrijk Loopt! Mathijs Casteele en Camille Watteyne waren primus op de 11,5 kilometer. Wout Van Belleghem en Inge Dewaele op de 5,7 kilometer.

Om 10u10 ging de 5,7 kilometer van start. Daarin bleek al vlug dat Wout Van Belleghem (KKS) de snelste van het pak zou zijn. De Heulenaar finishte dan ook onbedreigd als winnaar. Een akkefietje bij een openstaande Budabrug later kwamen Kortrijkzanen Frits Dhaenens als twee en Tim Vandevelde als derde over de meet.

Bij de dames was Inge Dewaele uit Deerlijk de snelste. Ine Defeyter uit Sint-Denijs werd knap tweede voor de 12-jarige Yodit Gousseau uit Orroir die mee het podium op mocht.

De 11,5 kilometer was een kolfje naar de hand van Mathijs Casteele. De Kortrijkzaan aangesloten bij KKS duldde geen enkele tegenstand. In een bloedstollende langgerekte sprint voor de tweede plaats haalde Harelbekenaar Christophe Nicolaij het nipt voor Markenaar Koen Van Hecke.

Bij de dames was de Kortrijkse Camille Watteyne een halve minuut sneller dan Lisa Serres uit Deinze die tweede werd. Lindsay Dewaele uit Lauwe werd knap derde.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.