Voor het tweede weekend op rij werd een ISU-wereldbekermanche gehouden in Japan. Op het zware ijs van de buitenbaan in Tomakomai beet iedereen zijn tanden stuk, ook Mathias Vosté. De 24-jarige Bruggeling die in Nederland woont en traint, reed naar een zesde plaats in de B-groep van de 1.000 meter in in 1:11.87. Dat was minder dan een halve seconde langzamer dan de winnaar, de Japanner Takura Oda (1:11.43).

Zijn prestatie van het prille seizoen is goed voor vijftien wereldbekerpunten. Op de 500 meter werd hij 20ste en 21ste, voor de massastart geraakte hij niet verder dan de halve finale waarin hij gediskwalificeerd werd. "Ik weet dat er veel meer in zit en ik probeer per Worldcup beter en beter te rijden. Voor mij is het belangrijkste om in Worldcup 4 in Heerenveen het best te rijden om mij te kwalificeren voor de WK's, want het WK sprint en WK afstanden proberen te halen is mijn hoofddoel dit seizoen", zegt de Bruggeling.

Over resultaten wil hij nog niet meteen spreken. "Op korte termijn wil ik proberen standaard in de A groep te rijden. Dat zijn de twintig beste rijders per afstand in de wereldranking. En natuurlijk die WK's behalen. Op lange termijn zijn er de Olympische Spelen. Daar wil ik graag meedoen om de medailles", aldus Vosté.

(ACR)

Voor het tweede weekend op rij werd een ISU-wereldbekermanche gehouden in Japan. Op het zware ijs van de buitenbaan in Tomakomai beet iedereen zijn tanden stuk, ook Mathias Vosté. De 24-jarige Bruggeling die in Nederland woont en traint, reed naar een zesde plaats in de B-groep van de 1.000 meter in in 1:11.87. Dat was minder dan een halve seconde langzamer dan de winnaar, de Japanner Takura Oda (1:11.43). Zijn prestatie van het prille seizoen is goed voor vijftien wereldbekerpunten. Op de 500 meter werd hij 20ste en 21ste, voor de massastart geraakte hij niet verder dan de halve finale waarin hij gediskwalificeerd werd. "Ik weet dat er veel meer in zit en ik probeer per Worldcup beter en beter te rijden. Voor mij is het belangrijkste om in Worldcup 4 in Heerenveen het best te rijden om mij te kwalificeren voor de WK's, want het WK sprint en WK afstanden proberen te halen is mijn hoofddoel dit seizoen", zegt de Bruggeling. Over resultaten wil hij nog niet meteen spreken. "Op korte termijn wil ik proberen standaard in de A groep te rijden. Dat zijn de twintig beste rijders per afstand in de wereldranking. En natuurlijk die WK's behalen. Op lange termijn zijn er de Olympische Spelen. Daar wil ik graag meedoen om de medailles", aldus Vosté.(ACR)