Mathias Vosté bij afwezigheid van Bart Swings favoriet op BK schaatsen

© BELGA
Redactie KW

Bij afwezigheid van Bart Swings zijn Mathias Vosté en Jelena Peters de grote favorieten voor de Belgische schaatskampioenschappen, die komend weekend in Eindhoven worden gehouden.

Met het oog op de internationale toernooien vertrekt Swings donderdag voor een trainingsstage van een week naar Portugal.

“Dat betekent dat ik vooral tegen mezelf moet schaatsen”, stelde de 21-jarige Vosté vast. Dat valt te bezien, want bij de mannen hebben zich maar liefst tien schaatsers gemeld. Dat blijkt uit de dinsdag door de Koninklijke Belgische Snelschaatsferatie (KSBSF) gepubliceerde deelnemerslijst. Bij de vrouwen komen vier rijdsters aan de start.

Op het programma staan de 500, 1.500 en 5.000 meter bij de mannen en 500, 1.500 en 3.000 bij de vrouwen. De 500 meter wordt zowel zaterdag als zondag gereden. De nationale titelstijd wordt in Eindhoven gehouden, omdat België binnen de eigen grenzen niet beschikt over een 400 meter-baan. De piste in Eindhoven is half overdekt.

Peeters en Swings zijn de Belgische schaatsers, die begin januari meedoen aan de Europese kampioenschappen in het Wit-Russische Minsk. Samen met Vosté hebben beiden zich ook geplaatst voor de WK afstanden van een maand later in het Russische Kolomna.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier