Masters Olympic Brugge kloppen AV Roeselare in CrossCup Relays

Olympic Brugge won met Bart Maene, Stijn Fincioen en Alexander Diaz Rodriguez de cross bij de masters. © gf
Redactie KW

Na een jaar afwezigheid stonden in Berlare opnieuw de CrossCup Relays op de planning. De winst bij de masters heren was voor Olympic Brugge met Stijn Fincioen, Alexander Diaz Rodriguez en Bart Maene. Een team van AV Roeselare eindigde als tweede. De cadetten meisjes van deze club waren goed voor goud.

Zondag 24 oktober werd in het Oost-Vlaamse Berlare onder een stralende zon het veldloopseizoen op gang geschoten met de CrossCup Relays. Olympic Brugge greep in diverse leeftijdscategorieën naar mooie ereplaatsen, met onder andere een tweede plaats voor Jasper Becue, Ebbe Vanneste en Wout Louagie bij de junioren heren.

Ruime voorsprong

De uitschieter kwam er bij de masters. Bart Maene startte als eerste en mocht na 1.000 meter als twaalfde de stok doorgeven aan Stijn Fincioen om op zijn beurt 1.500 meter af te haspelen. “Ik deelde mijn wedstrijd goed in en schoof op de juiste momenten op. Uiteindelijk kon ik als tweede Alexander in stelling brengen die meteen de achterstand met de koploper van RIWA kon goedmaken. Alexander nam meteen ook de leiding”, vertelt Stijn Fincioen. “Hij maakte meteen ons teamwork met een ruime voorsprong mooi af.”

Wie kan nu weigeren om in een team met kleppers als Alexander en Stijn te lopen?

OB finishte in 17’44”. Ook Bart Maene was uiterst tevreden met het behaalde resultaat. “Ondanks de blessure aan de achillespees die maar blijft aanslepen, startte ik zondag toch. Eigenlijk kon ik niet anders, want wie kan nu weigeren om in een team met kleppers als Alexander en Stijn te lopen. Atleten waar ik veel bewondering voor heb.”

Het masterteam van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare met Steven Vanderiviere, Frederik Keersebilck en Henk Vandermeersch liep bij de masters met 18’02” naar een zilveren medaille.

Eerste plaats voor AVR bij cadetten meisjes

Een eerste plaats was er voor AV Roeselare wel bij de cadetten meisjes. Elise Meirlevede, Daglinde Cools en Shanaya Esther Schollaert liepen na een bijzonder spannende wedstrijd naar goud. Schollaert uit Blankenberge, die in het tussenseizoen van Olympic Brugge overkwam, maakte als slotloopster een mooie indruk. Ze kreeg de stok als derde mee en eindigde uiteindelijk als eerste met vijf seconden voorsprong op FLAC. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier