Massa lopers voor vierde editie Damme-Brugge-Damme

Redactie KW

In een organisatie van de vzw Run4You had deze loopwedstrijd zondag voor de vierde keer plaats. Bij de mannen waren er dezelfde winnaars als vorig jaar: Alexander Diaz Rodriguez op de tien kilometer en Simon Mestdagh op de halve marathon.

De twee Bruggelingen kwamen dan ook als favoriet aan de start en werden eigenlijk tijdens hun wedstrijd nooit in verlegenheid gebracht. Alexander Diaz Rodriguez finishte in 32’27” en had bijna een minuut voorsprong op Oost-Vlaming Sander Vercauteren (33’17”) als winnaar dit jaar van de 10 km in Sluis. Hannes Cool uit Geluwe werd derde in 33’42”.

Bij de dames ging de zege naar Gwendolyn Dedeyne (39’26”) uit Aalter voor Carine De Bruycker uit Sijsele (44’35”) en de Brugse triatlete Gina De Boeck (46’29”).

Massa lopers voor vierde editie Damme-Brugge-Damme

Het mooie, warme weer zorgde ervoor dat de atleten voldoende vocht moesten innemen. De organisatie was alvast tevreden dat er naast de 800 inschrijvingen de dag zelf nog eens bijna driehonderd lopers bijkwamen.

Op de halve marathon was Simon Mestdagh het snelst. Aan een tempo van 17 km per uur kwam hij op de Markt van Damme als eerste over de eindmeet in 1u13’41”. De Bruggeling had ruim een minuut voorsprong op Tomas Debevere (1u14’56”) en Andy Vanhaelewyn (1u16’03”). De winst bij de dames was voor Marlies Demeersseman uit Beernem (1u35’01”) voor de Brugse Beryl Otieno (1u39’55”) en Nancy De Baene, ook al uit Beernem in 1u40’23”.

Er was ook nog een 5 km loop met winst voor Philip Van Lierde en Josephine Rondelée. De 1,2 km Jeugdloop werd gewonnen door Jesse Lema en Jitse Lauweryns.

Beverhout Atletiekclub (BEHO) werd met 53 lopers bekroond voor het meeste deelnemers.

De vzw Run4You wil naast het organiseren van de loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme een tweede doel nastreven, namelijk een deel van de opbrengst aan het goede doel schenken. Dit jaar is dat aan de vzw Het Vlot, een afdeling van het Centrum van de Oostkust, een kleinschalig therapeutisch kinderdagverblijf waar kinderen tot twaalf jaar met een verstandelijke, lichamelijke en meervoudige beperking terechtkunnen.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten