Marino Vanhoenacker neemt dan toch deel aan de Ironman van Hawaï

Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Vorig jaar beweerde de 39-jarige triatleet uit Jabbeke dat hij nooit meer zou starten in Hawaï, maar hij wil straks toch zijn uitstekende vorm verzilveren.

Het hing al een tijdje in de lucht en vandaag werd het eindelijk bevestigd door zijn teammanager: Marino Vanhoenacker zal deelnemen aan de Ironman van Hawaï op 10 oktober. Manager Rene Vallant gaf de primeur in een interview bij Triaguide.com.

In 2015 al tweemaal onder de acht uren

Vorig jaar beleefde Bink een lijdensweg in Hawaï, maar achteraf bleek dat hij met een onbekende blessure kampte. Toch bleef hij ervan overtuigd dat hij niet meer zou deelnemen aan de moeder aller Ironmans. Eerder dit jaar etaleerde hij echter een formidabel vormpeil. Vanhoenacker dook in de Ironman van Brazilië en de Ironman van Klagenfurt tweemaal onder de kaap van de acht uren, hij was de eerste triatleet die deze stunt twee keer in één jaar realiseerde. “De sponsors zullen nu misschien een beetje pushen, maar ik denk nog steeds niet dat ik in Hawaï zal deelnemen”, zei Vanhoenacker toen in Brugsch Handelsblad. “De kans dat ik start is misschien geen 0 procent meer, maar eerder rond de 30.”

Nog twee Belgische profs in Hawaï

Nadat Bink de deur op een kier zette, leek iedereen overtuigd dat hij straks zijn kansen zou verdedigen in Hawaï. De triatleet kreeg de vraag meermaals voorgeschoteld, maar weigerde een duidelijk antwoord te formuleren. Pas vandaag, vijf dagen voor het afsluiten van de inschrijvingen, werd het verwachte nieuws effectief wereldkundig gemaakt. Vanhoenacker zal één van de drie Belgische profs zijn die in Hawaï aan de start komt bij de mannen, naast Frederik Van Lierde uit Menen en Bart Aernouts.

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten