Male van hemel naar hel na onverwacht verlies

De smaakmakers van de competitie met staand Male met coach Curt Bonne, Dylan Sarlet, Timothy Compernolle, Joos Anseeuw, Jonas Bonne, Louis Tourlamain en scheidsrechter Kurt Castelein. Onder Jabbeke met Mathijs Logghe, Hans Meire, Hendrik Baert, Vincent Mahieu, Tomas Vandamme, Tim Versyck en coach Wim Vandenberghe.
Redactie KW

Na een vlotte 34-21-zege tegen achtervolger Jabbeke dacht iedereen dat de negende titel op rij voor Male een feit was, maar woensdag werd de inhaalwedstrijd op Ichtegem met 26-24 verloren. Daardoor wipt Sint-Michiels nu over Male naar de eerste plaats.

Coach Wim Vandenberghe koos bij de bezoekers verrassend voor Mathijs Logghe op de achterpositie. Daardoor verhuisden Hendrik Baert terug uit blessure en Tomas Vandamme naar de bank. Coach Bonne hield dan weer Louis Tourlamain op de bank. Na een 2-2 kon achterspeler Dylan Sarlet een mooi uitgespeelde aanval met een rugworp afwerken. Sinds dat moment was Male ontketend en demonstreerde het bij momenten. Zo scoorde Joos Anseeuw zesmaal rechtstreeks uit de eerste worp.

“We hebben net als in de heenronde tegen Jabbeke onze beste partij gespeeld”, vindt Joos Anseeuw. “We waren heel gefocust en dat loonde. Iedereen wist wat hij moest doen. Eens de kloof gemaakt was, bleven we er nog vol voor gaan en bleef de concentratie aanwezig. Voor ons volgen nu nog vijf finales: de wedstrijden tegen Ichtegem en Buggenhout worden doorslaggevend, want we hebben slechts één puntje voorsprong op Sint-Michiels. Kwestie is nu om de focus te blijven behouden”, besluit Joos.

Of zoals de Jabbeekse coach Wim Vandenberghe zei. “We zijn op onze waarde geklopt. Dit is echt wel de beste ploeg en Male zal dan ook verdiend kampioen worden.”

Maar na de inhaalwedstrijd liggen de kaarten dus helemaal anders. Als Sint-Michiels geen steken meer laat vallen, dan is het verrassend de nieuwe kampioen. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier