Maarten Govaert winnaar bij sterk bezette Inters mx1

Maarten Govaert. © Foto Coghe
Redactie KW

Formidabele start van het seizoen bij de motorcrossfederatie VJMO-MCLB net over de Belgische grens in het Nederlandse Overslag-Dijk.

Op zaterdag 5 maart waren er niet minder dan 130 jeugdpiloten bij VJMO, en op zondag 6 maart was er het record van 480 rijders achter het starthekken.

Voor de inrichters Team Mc Vervaet-Samen Sterk van MCLB-voorzitter Willy Aper een ferme opsteker ondanks de slechte weersomstandigheden. Zij waren de enige federatie die niet genoodzaakt werden tot afgelasting over te gaan, vandaar het hoge aantal deelnemers daar heel wat gastrijders kwamen opdagen van de Nederlandse federatie en de andere uit België. Er was inderdaad geen druppel te bespeuren op het circuit daar het uit pure zwarte zandgrond bestaat.

Door de grote opkomst van piloten moesten enkele categorieën ontdubbeld worden, zoals de Juniors en ook de Internationalen. In de Koninginneklasse Internationalen mx1 met heel sterke bezetting zorgde onze West-Vlaming Maarten Govaert uit Oostrozebeke uit het team van Yamaha Xavier Beel voor de grote verrassing door met de zegebloemen te gaan lopen. In de eerste reeks kwam Maarten als derde onder de geblokte vlag na een heel sterke inhaalrace, na minder goede start rukte hij op van de 15de plaats naar de derde. In de tweede manche stuurde hij zijn Yamaha in de top vijf door de eerste bochten en ditmaal legde hij beslag op de tweede plaats achter kampioen Seronval. Met zijn vijf punten in totaal werd hij grandioos winnaar bij de Inters mx1 van deze eerste confrontatie en dat in bijzonder sterk gezelschap.

Yenthe Dourte

Bij de Nationalen mx2 waren de bloemen voor Yenthe Dourte uit Ooigem met tweede plaats en reekszege. Greg Demeulemeester uit Kerckhove lijkt volledig herboren na zijn zware blessure van vorig seizoen. Hij won de eerste reeks der Nationalen mx2 en kwam als derde door de finish in de slotmanche, goed voor de tweede eindstek.

Bij de Juniors mx1 dubbele vierde plaats en tweede eindstek voor Karel Vanhaecke uit Oostkamp. Matthias Vermeersch uit Ardooie-Ingelmunster miste net het podium met dubbele vijfde plaats op veertig Juniors mx1.

Stefaan De Ruyck uit Tielt is ook knap aan het nieuwe seizoen begonnen met de derde plaats bij de Nieuwelingen B Open, net als Jonas Vandamme uit Beernem bij de Nieuwelingen mx1 als derde op het podium.

Het werd een absolute knaller bij de Zijspannen met liefst een dertigtal karren achter het starthekken, waaronder heel wat gastrijders uit de Nederlandse en Limburgse federaties en GP-rijders. In groep A waren de twee beste plaatsen voor dergelijke gastrijders en de derde podiumplaats voor de jonge Arne Dierckens uit Tielt met Kenny Boxtaele in het bakje. In groep B waren de bloemen voor Dylan Boussy-Achly Vanlerberghe uit Koekelare, en de tweede plaats voor Wingenaar Nico De Soete met bakkenist Michael D’Hondt.

(Guido Allewaert – foto Gino Coghe)

Volgende afspraak op 12/13 maart te Wontergem in een organisatie Team Torpjurn Van Hoe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.