Louise Carton maakt zondag comeback in Rotselaar

Louise Carton begint zondag aan haar veldloopseizoen © BELGA
Redactie KW

Louise Carton won in 2017 voor de derde keer op rij de CrossCup en het BK veldlopen. Het eerste kan dit seizoen niet meer, het tweede wel. De 24-jarige Oostendse begint zondag met de Vlaamse titelstrijd in Rotselaar haar veldloopseizoen en sluit het twee weken later af met het BK in Brussel.

“Eindelijk weer een wedstrijd. Ik kom voor het eerst sinds Lanaken in actie. Dat is ruim vijf maanden geleden. Ik stond aanvankelijk wegens oververmoeidheid langs de kant. Mijn profcontract bij Sport Vlaanderen werd niet verlengd. Toch dacht ik geen moment aan een atletiekstop. Ik wilde er zelfs meer dan ooit voor gaan. Zo zette ik na het behalen van mijn bachelor vorig jaar in juni de kinestudies on hold. Vooral omdat de masters bestaan uit stages. Dat kon enkel leiden tot meer vermoeidheid.”

“Ik heb een wedstrijd nodig om vertrouwen op te doen”

“Ik plande een start drie weken geleden in Hannuit. Ik voelde mij zo fris als een hoentje. Jammer genoeg verzwikte ik bij het trainen op oneffen terrein liefst zes keer een voet. Ondanks alle behandelingen en versterkende oefeningen bleef de enkel een tere plek. Grote dingen mag ik niet verwachten: ik heb geen snelheid in de benen en mis wedstrijdritme. Eén pluspunt: ik sta frisser dan de concurrentie. Bovendien heb ik een wedstrijd nodig om vertrouwen op te doen. Ik pak Rotselaar aan als voorbereiding voor het BK.”

“Mijn aandacht gaat vooral uit naar het zomerseizoen. Ik mik op het EK 5.000 meter in Berlijn. De norm bedraagt 15’36″42. Ik bracht twee jaar geleden mijn record op 15’23″82. Vorige zomer, toen ik niet over mijn volledige potentieel beschikte, haalde ik nog 15’37″34. Gemakkelijk is anders, maar de opdracht is haalbaar.” (Hans Vanbesien)