Louise Carton heeft niets te verliezen op de 5.000 meter

© BELGA
Redactie KW

Louise Carton verdedigt dinsdag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de Belgische kleuren op de 5.000 meter. De 22-jarige Oostendse beseft dat ze voor een zware opdracht staat maar hoopt zich tegelijk te tonen.

Louise Carton kende in aanloop naar de Spelen een aantal fysieke klachten, onder meer aan de hamstring, legt ze uit. “Mijn zomerseizoen verliep wat moeizaam. Daardoor werd ik vaak afgeremd in mijn trainingen, wat wel jammer is. Gelukkig heb ik de laatste weken wel een aantal goeie sessies kunnen afwerken. Nu ben ik aan het afbouwen en voel ik me steeds frisser.”

De tweevoudig CrossCuplaureate hoopt dat dinsdag tijdens haar reeks ‘alles op zijn plaats valt’. Maar haar kansen op een finaleplaats schat ze laag in. “Het niveau is hier ontzettend hoog, daar is de 10.000 meter het bewijs van. Ik verwacht een snelle wedstrijd en ik ga proberen zo lang mogelijk aan te klampen. Ik hoop vooral nog eens goed te presteren omdat ik deze zomer nog niet heb kunnen tonen welke vooruitgang ik heb gemaakt.”

Ik loop hier tegen de wereldtop maar heb mijn plaats hier verdiend

Op het EK begin juli in Amsterdam versierde Carton als nummer 7 op de 5.000 meter wel een ereplaats. “Alle beste atletes waren er en dan is zevende worden mooi. Tegelijk merkte ik dat er nog een kloof is met de Europese top. Hier loop ik tegen de wereldtop. Maar ik heb mijn plaats hier verdiend omdat ik vorig jaar goed heb gepresteerd. Dat wil ik nu nog eens bevestigen. Daarnaast hoop ik veel te leren. Ik heb niets te verliezen dinsdag.”

(Belga – foto Belga)