Louis Naeyaert en Stefanie Adam winnen kwarttriatlon van Kortrijk

Louis Naeyaert wint de kwarttriatlon van Kortrijk. © (Foto ELD)
Redactie KW

360 individuele atleten en 160 teams namen zondagnamiddag deel aan de triatlon van Kortrijk. Het talrijk opgekomen publiek kreeg onder een stralende hemel een mooie strijd voor de ereplaatsen. Bij de heren haalde Bruggeling Louis Naeyaert het laken naar zich toe. Bij de dames was Stefanie Adam uit Lier net iets te sterk voor Ine Couckuyt.

Bij de heren was duidelijk dat er geen cadeaus uitgedeeld zouden worden. Kasper Lagae (31), vorig jaar tweede, kwam als vierde uit de 1 kilometer lange zwemproef, maar ging als eerste de wisselzone uit. De Lauwenaar ging er meteen als een speer vandoor om Louis Nayaert (21) – die de betere loper is – op afstand te zetten. Sven Vandenbroucke (23) uit Moorsele lag dan al comfortabel in derde positie. Lagae ging de afsluitende 10 kilometer lange loopproef in met een tiental seconden voorsprong. Na een van de drie te lopen ronden waren de rollen echter al omgekeerd. Naeyaert nam op zijn beurt afstand van Lagae die nog alles op alles zette. Uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in de Bruggeling die de meet overschreed na 1u49’47. Lagae werd tweede in 1u50’33 en Vandenbroucke derde in 1u52’53.

Bij de dames was het Ine Couckuyt (24) uit Lauwe die de touwtjes in handen nam tijdens het zwemmen. Ze kwam de wisselzone in met ruim 1 minuut voorsprong op Stefanie Adam uit Lier. Die bonus bleef nog een tijdje overeind tijdens het fietsen, maar halfweg nam Adam de leiding over. Die koppositie gaf Adam die eindigde in 2u06’56 niet meer uit handen. Couckuyt kwam nog aardig opzetten tijdens het lopen maar strandde na 2u07’43. De Izegemse Margot Vandekerkhove werd derde in 2u10’42.

Bij de trio’s ging de zege naar het Cycling Support Team met Jonas Coreelman, Dieter en Hans Omey in 1u50’23.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier