Lotte Minnebo en Eline Debecker bij de Young Belgian Hammers: “Ze kunnen elkaar beter maken”

Eline Debecker en Lotte Minnebo gaan met de Young Belgian Hammers op stage. © (Foto ACR)
Redactie KW

Triatlon Brugge Team staat bekend om zijn succesvolle jeugdwerking en dat werpt ook nu weer vruchten af. Lotte Minnebo uit Assebroek en Eline Debecker maken deel uit van de nationale jeugdselectie van Triatlon Vlaanderen en trekken straks op stage.

De nieuwe generatie Young Belgian Hammers slaat van 22 juli tot en met 2 augustus de tenten op in Racice (Tsjechië). Binnen hun leeftijdscategorie zijn Lotte Minnebo (15) uit Assebroek en Eline Debecker (15) uit Nieuwpoort voorlopig de enige twee meisjes. “De stage is vooral om ervaring op te doen. Wij gaan er ook aan een wedstrijd deelnemen, met de normale afstanden voor onze leeftijd. In competitie, zij het zonder enige druk”, vertelt Eline.

Overschakeling

Lotte, dochter van gewezen triatleet, Ironman en TBT-coach Gino Minnebo, behaalde drie jaar na elkaar nationale titels bij de jeugd. Eline trok anderhalf jaar geleden van bij Midlon Triatlon Team in Middelkerke met haar broer Thomas en neef Thibaut naar de jeugdwerking en -begeleiding van het Triatlon Brugge Team, vooral om de fietstrainingen. Vorig weekend hadden Lotte en Eline een wedstrijd in Aalst waar Lotte voor het eerst in drie jaar verloor. Haar teamgenote Eline werd winnaar. “Dat kwam hard aan”, weet Gino Minnebo. “Lotte verscheen wat ziek aan de start. Met een maagontsteking had ze de dagen voordien amper iets gegeten.” Na de stage in Tsjechië volgt vijf weken na elkaar een wedstrijd. Eén daarvan is het BK Jeugd in Wuustwezel op 11 augustus. Op 20 augustus volgt onder andere een triatlon van BRO. GO in Zuienkerke. In Viersel moeten ze drie keer starten voor een supersprintafstand en ‘s middags is er een nieuwe formule: de teamrelay, met per leeftijdscategorie jongens en meisjes gemixt.

Aan elkaar gewaagd

Het wordt uitkijken naar het BK, want Lotte en Eline zijn aan elkaar gewaagd. Het zal een spannende race worden, een strijd binnen het Triatlon Brugge Team. Ook de eindwinst voor de Jeugdcup gaat tussen beiden, want Lotte staat voorlopig op één, Eline op twee. “Ik noem ze niet echt concurrenten”, aldus trainer Mike Bogaert. “Ze kunnen elkaar vooral beter maken, zeker als ze samen trainen. Vooral op de progressie heeft dit een goed effect.” Lotte en Eline kunnen nog veel vooruitgang boeken. “Bij Eline, omdat ze nog niet zolang bij ons is, kunnen we dat nu minder inschatten dan bij Lotte, die we ondertussen zeer goed kennen. Ze steken er nu in hun jeugdcategorie B met kop en schouders boven uit.” De focus bij de jeugd ligt vooral op het verbeteren van de techniek en tactiek. “Eens ze wat ouder worden, kan je in functie van de toekomst het volume wat gaan opdrijven, als ze de ambitie hebben om hogerop te geraken.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten