Lorenzo de Luca wint speedproef op Knokke Hippique

Redactie KW

Op de tweede dag van Knokke Hippique won de Italiaanse ruiter Lorenzo de Luca de speedproef op de hengst Balou de Coeur Joye.

De Stephex-ruiter troefde de Colombiaan Daniel Bluman (Conconcreto Believe) af, nadat die heel de proef lang op kop had gestaan. Tegelijkertijd won Emilie Conter, de jongste dochter van Stephan Conter, op de Albert Plage de Talent Tour 1.30 meter.

Laura Renwick kroonde zich met MHS Washington, in een race tegen de klok, tot Future Star of the day. De Britse won her en der in Europa de laatsten jaren al honderden internationale proeven en heeft nu dus ook in Knokke-Heist een beker vast. “MHS Washington is zeven jaar en is net als grootvader Quickstar een superpaard. Ze is in Ierland geboren en moet mijn volgende toppaard worden”, aldus Renwick. Laura Renwick haalde het van Romain Duguet (Cacharel) en Koen Vereecke (Woutland’s Imagine). Overige Belgen in de top tien waren Hendrik Denutte (Cassis van de Kranenburg), Belgisch kampioen Gudrun Patteet (Sea Coast Ideo d’O) en Rik Hemeryck (Breitling du Paradis Z).

Vrijdagavond werd Philippe Rozier (Rahotep de Toscane) de winnaar van de Prijs Ghelamco, een proef op tijd over 1.50 meter. De Fransen blijven de CSI5*-competitie overmeesteren, want Penelope Leprevost, met Nice Stephanie, werd tweede. Harrie Smolders (Regina Z) stond op drie, Constant Van Paesschen (Citizenguard Toscan) op vier en Jerome Guery (Papillon Z) op vijf.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.