Lore Vanclooster en Louis Naeyaert winnen vierde kwarttriatlon Bredene-Oostende

Onder massale belangstelling doken de triatleten het water van de spuikom in. © FRO

Onder grote belangstelling gingen vandaag (zondag) 156 atleten van start in de kwartriatlon Bredene-Oostende. Op het programma stond 1km zwemmen in de spuikom, 40km fietsen in en rond Bredene, én de loopproef van 11km rond de spuikom.

Thomas De Vleeschouwer kwam als eerste uit het water na 12’46”. In zijn spoor volgden ex-winnaar Pamphiel Pareyn (Westvleteren) en favoriet Louis Naeyaert uit Brugge. Deze drie atleten reden samen aan de leiding bij de eerste fietsronde, maar in de tweede ronde werden ze bijgebeend door een groep van negen atleten. Die groep bleef samen tot de wissel naar de loopproef. Bredenaar Dennis Dieusaert was de snelste om de loopschoenen aan te trekken en vertrok met honderd meter voorsprong op Hans Moonen (Balen), Nick Thys (Kapellen), Louis Naeyaert (Brugge) en Thomas De Vleeschouwer (Lier). Naeyaert toonde zich de beste loper. Na de tweede ronde had hij al een ruime voorsprong op de concurrentie. De jonge Bruggeling, lid van LTTD Deinze finishte in 1.52’12 en had daarmee 34 minuten voorsprong op Nick Thys (Kapellen), die de spurt voor de tweede plaats won voor Hans Moonen (Balen). De andere ereplaatsen waren voor Thomas De Vleeschouwer, Pamphiel Pareyn en Lars Baeyens (Wechelderzande).

Het podium bij de dames.
Het podium bij de dames.© FRO

De wedstrijd bij de dames draaide uit op een boeiende strijd. Lore Vanclooster, oorspronkelijk van Gistel, maar nu wonend in Leuven, finishte in 2.11.01. Joke Coysman (De Pinte) had er precies 31 seconden meer voor nodig. De derde plaats was voor Charlotte Verhaege (Herent), de vierde voor Charlotte Mensaert (Oostende). De teamtriatlon werd gewonnen door Fff Design-Pivabo uit Kortrijk, voor De 3 Amigos (Bredene) en Team Hestan (Gistel).