Lore Van Heesbeke geselecteerd voor Special Olympics ’23:“Voorbereiding goed ingezet”

Lore Van Heesbeke. © SBR
Redactie KW

De 18-jarige Lore Van Heesbeke is net terug thuis van Zweden. Het was geen gewone vakantie voor de jongedame, die met autisme kampt. Ze behoort al een drietal jaar tot de vaste selectie van de ‘Belgian Devils Specials & Flames’ en speelde een voorbereidingstornooi in Zweden op de Special Olympics Wereldspelen die volgend jaar in Berlijn plaatsvinden.

“Mijn voetbalcarrière is bij Club Roeselare begonnen bij de jongens”, opent Lore. “Als cadet heb ik de overstap gemaakt naar de damesafdeling van Rumbeke, waar ik ondertussen nu de vaste waarde onder de lat ben bij de eerste ploeg. Dat combineer ik nu al een aantal jaar met wedstrijden spelen bij de enige damesploeg in het G-voetbal in ons land, FC Gullegem. Deze ploeg is trouwens ook de bron voor de selecties bij de ‘Belgian Devils Specials & Flames’. Zo werd ik een drietal jaar geleden voor het eerst uitgenodigd voor een ‘Nationale’ training.”

Vriendschap

“Sindsdien is het snel gegaan, want Zweden was al mijn tweede buitenlandse tornooi. Twee jaar geleden was dit in Estland nog met een gemengde ploeg met jongens, in Zweden was het een volledige damesselectie. Het was een voorbereidingstornooi op de Special Olympics Wereldspelen die volgend jaar in Berlijn doorgaan. In Zweden zijn we tot in de finale geraakt, daar verloren we in de absolute slotfase van Azerbeidzjan met het kleinste verschil (1-0). Zelf kon ik me geen fouten verwijten, toch is het zuur om zo te verliezen natuurlijk. Positief is dat we ondertussen nieuwe vriendschapsbanden hebben opgebouwd met meisjes uit Finland. Voor mij is niet alleen de ervaring belangrijk, maar ook de vriendschap.”

Driedaagse stage

“Hoe de voorbereiding eruitziet op die Special Olympics? Elke maand is er een groepstraining voorzien en tussen 23 en 25 september is er ook nog een driedaagse stage in Herentals. Wellicht gaan we ook nog enkele buitenlandse tornooien meepikken zodat we echt wel klaar zijn in juni van volgend jaar.”

Daarnaast gaat haar aandacht naar haar school in Ter Sterre Moorslede en haar keeperswerk bij KSV Rumbeke. “De voorbije weken is daar redelijk veel veranderd met een volledige nieuwe trainersstaf. Hoofdcoach Pedro Boudrez zal ons moeten klaarstomen voor een rustig jaar bij ons debuut in eerste provinciale. Ik kijk er wel naar uit. Het was vorig jaar trouwens voor mij een dubbel feest, want ook in het volleybal ben ik met Bevo Beobank Roeselare gepromoveerd naar tweede provinciale.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.