Loopwedstrijd Krottegemse Corrida in Roeselare op donderdag 21 mei nog niet afgelast

De Krottegemse Corrida blijft voorlopig op de kalender staan. © foto SM
Stijn Moerman

Van de eerste vier wedstrijden van het criterium Roeselare Loopt is de Krottegemse Corrida, die traditioneel plaatsvindt op Hemelvaart, voorlopig de enige die nog niet afgelast is. De organisatie wil de maatregelen van de overheid afwachten.

De voorbije week regende het afgelastingen bij de eerste wedstrijden van het criterium Roeselare Loopt. Zo beslisten de organisaties van Dwars over de Mandel (08/05), Dwars door de Zilten (27/05) en Dwars door Beveren (13/06) om hun wedstrijd te annuleren omwille van de huidige coronacrisis. De Krottegemse Corrida op 21 mei blijft voorlopig wel op de kalender staan.

“We wachten nog af”, zegt organisator Frank Wauters. “Het al dan niet plaatsvinden van onze wedstrijd hangt af van de maatregelen die de overheid voor die periode neemt. We zijn nu begin april, dus is het nog meer dan een maand vooraleer onze wedstrijd op de kalender staat. Wie weet is er tegen dan een vaccin gevonden. Uiteraard beseffen we dat de kans reëel is dat onze wedstrijd niet zal kunnen plaatsvinden, maar we blijven hoopvol en wachten nog even af. De loopwedstrijd is immers een onderdeel van de Krottegemse Feesten. We willen dan ook niet te snel overgaan tot een afgelasting.”

Nieuwe datum rommelmarkt

De 30ste Krottegemse rommelmarkt, die normaal zou plaatsvinden op zondag 19 april, werd wel al uitgesteld. “De nieuwe datum is nu zondag 5 juli. Alle inschrijvingen blijven behouden. Voor wie het niet lukt om aanwezig te zijn op 5 juli, wordt hun inschrijving verplaatst naar de herfsteditie op zondag 4 oktober”, besluit Frank Wauters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier