Loopwedstrijd Dwars over de Mandel in Roeselare op vrijdag 8 mei is afgelast

De stuurgroep van Dwars over de Mandel zag zich genoodzaakt om hun wedstrijd te annuleren. © foto SB
Stijn Moerman

Omwille van de coronaperikelen vindt de eerste manche van Roeselare Loopt niet plaats. Deze organisatie van het Klein Seminarie zou normaal op 8 mei plaatshebben.

Dinsdagmiddag heeft de stuurgroep van Dwars over de Mandel laten weten dat hun jubileumeditie van vrijdag 8 mei geannuleerd wordt. Deze wedstrijd is de jaarlijkse opener van het criterium Roeselare Loopt en lokt telkens meer dan 2.500 lopers naar het centrum van Roeselare. Voor hun 15de editie wou de organisatie ook uitpakken met enkele specials, maar die vallen nu dus in het water.

Met pijn in het hart: de 15de editie van Dwars over de Mandel wordt afgelast“, aldus de stuurgroep op Facebook. “We waren ervan overtuigd dat onze jubileumeditie van 8 mei meer dan ooit een echt loopfeest zou worden. We zijn echter even overtuigd dat dit een juiste beslissing is. De gezondheid van iedereen moet primeren.” De organisatie hoopt alvast iedereen volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen.

Het is al de tweede wedstrijd van Roeselare Loopt die geannuleerd wordt door de coronaperikelen. Eind vorige week liet ook al de brandweer van Roeselare weten dat hun wedstrijd – Dwars door Beveren op 13 juni – geannuleerd werd. De kans is dus groot dat ook de andere lopen in mei – Krottegemse Corrida (21/05) en Dwars door de Zilten (27/05) – afgelast zullen worden. En wat met de Euro Shop Streetrun op 27 juni?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier