Loïc Lenoir dwingt selectie af voor WK trampoline in Florida

Redactie KW

Oostendenaar Loïc Lenoir, Belgisch kampioen trampoline, is er in de World Cup in Gent in geslaagd zijn selectie af te dwingen voor deelname aan het WK, dat begin november plaatsvindt in Florida.

“Vorig jaar was ik al dik tevreden met een score van 91, maar voor een WK-selectie moest ik mijn score opdrijven tot minstens 100”, weet Loïc Lenoir te vertellen. “In Gent heb ik een perfecte prestatie geleverd, met een score van 101. Dat betekent dat ik samen met Antwerpenaar Jason Geens, die vijf jaar ouder is dan ik, mijn selectie voor Florida op zak heb. Om dat WK voor te bereiden, verblijf ik de vijf komende weken in het zuiden van Frankrijk om daar samen met de Franse nationale ploeg te trainen.”

“De toppers op het WK halen scores van 110. Ik maak me dan ook geen illusies maar ik ben blij en trots dat ik het voorbije jaar mijn score gevoelig heb kunnen verbeteren. Ik heb veel te danken aan mijn tante, Annick Deweert (samen met Loïc op de foto, red.), die bij W.I.K. mijn persoonlijke trainster en begeleidster is. Ik hoop dat ze als lid van de Gym Federatie ook mee kan naar Florida.”

(FRO – Foto FRO)