Loïc Carlier en Willem De Jonckheere leiden Oostendse tennisschool

Loïc Carlier en Willem De Jonckheere. © JL
Redactie KW

Bredenaars Willem De Jonckheere (27) en Loïc Carlier (21) nemen de leiding over van de Oostendse tennisschool, kortweg OTS. Die was de voorbije twaalf jaar in handen van Sidney Van Lauwe. Allebei zijn het jeugdproducten van de club waar ze de laatste jaren bijna dagelijks te vinden zijn.

Willem heeft het diploma instructeur B op zak, de zes jaar jongere Loïc is initiator. Daarnaast behaalde hij het bachelor diploma van kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent.

“Toen voorzitter Manu Beuselinck ons vroeg of we het zagen zitten om de leiding van de OTS op onze schouders te nemen, hebben we geen moment getwijfeld “, opent Loïc. “We kennen als jobstudent sinds enkele seizoenen de klappen van de zweep en droomden vroeger al eens over deze opportuniteit. We zijn beiden heel ambitieus en mikken binnen afzienbare tijd op het hoogste trainersdiploma. Willem gaf de laatste 3 jaar als fulltime trainer les. Door mijn studies beperkte het lesgeven zich enkel tot het weekend en de vakantiestages. Wij blijven ook aan onze eigen carrière als speler verder timmeren”, aldus Loïc Carlier.

Heel complementair

Ze gingen meteen aan de slag om de volgende periode voor te bereiden. “Met Kevin Butsraen als mentor zijn we de eerste gegevens aan het verwerken. Het is duidelijk meer dan op het terrein staan en ballen aangeven. De website, het ontwerpen van flyers en het verwerken van de contactgegevens zijn minstens even belangrijk. Uit onze vriendschap is reeds gebleken dat we heel complementair zijn. Ik heb al wat meer bagage inzake trainingsopbouw en zal me vooral concentreren op het uitschrijven van de lesinhoud. Loïc zal eerder de praktische zaken regelen. Door zijn studies als kinesitherapeut zal hij de fysieke begeleiding van de competitiespelers op zich nemen. Samen zullen we de groepen samenstellen en de planning opmaken. Natuurlijk gaan we samen vele uren per week training geven aan elke groep: kidstennis, volwassenen, competitiespeler,… Tijdens de winterlessen zullen al enkele veranderingen opgemerkt worden. We willen de woensdagmiddag en de zaterdagochtend vooral voor onze eigen jeugd behouden. Daarenboven bieden wij tennispakketten aan voor onze competitiespelers. De ouders betalen een vast bedrag per maand waarin al de kosten zitten.”

Toptennisschool

“Wij zullen geen grote aanpassingen vanaf het begin invoeren omdat we steeds zullen waken over het behouden van de filosofie van de club waarin elke leeftijd als niveau aan bod moet komen. We willen niet alleen veel kinderen, maar eveneens volwassenen laten kennismaken met de tennissport. Natuurlijk hopen we daar heel wat competitiespelers aan over te houden. Ons ultieme doel is het certificaat ‘toptennisschool’ te behalen maar laat ons niet te hoog van de toren blazen en er eerst en vooral voor zorgen dat we over een goede basis kunnen beschikken”, aldus Willem De Jonckheere. (JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier