Liridon Fazliu pakt Vlaamse titel op Boksgala Middelkerke

Redactie KW

Met de steun van een uitzinnig thuispubliek maakte Oostendenaar Liridon Fazliu zijn favorietenrol waar en pakte overtuigend de Vlaamse titel. Hij versloeg Angelo Turco op punten. Na acht ronden hard labeur wezen de drie scheidsrechters hem unaniem als winnaar aan. De kersvers kampioen in de klasse ‘super lichtgewichten’ hoopt dat hij snel een nationaal titelgevecht mag boksen.

De Branding Middelkerke was tot op de nok gevuld voor deze jubileumeditie. Bij de amateurs waren er heel wat thuisboksers die met wisselend succes kampten. Organisator Eddy Vandenhouweele zijn kleinzoon Renzo Cambier kampte verdienstelijk maar verloor op punten. Bij de dames won Amy Naert wel haar partij eveneens op punten.

Hoofdbrok van de avond was het titelgevecht tussen Fazliu (30) en Turco (29). Beide boksers kwamen duidelijk niet om te verliezen en gingen voor de aanval. Dit leverde vooral een aangenaam kijkstuk op. Ook fysiek waren ze elkaars evenbeeld zodat na ronden de scheidsrechters moesten beslissen wie er kampioen werd. Unaniem gaven ze 78-75 in het voordeel van Liridon Fazliu.

“Ik had me voorgenomen deze kamp vooral verstandig aan te pakken. In de tweede ronde kreeg ik een kans hem vroegtijdig uit te schakelen, maar pakte het risico op de counter niet. Na de vijfde ronde voelde ik dat de zege binnen was en hield me wat afzijdig. Ik controleerde vlotjes tot de laatste gong en werd overtuigend als winnaar aangeduid. Het is mijn zesde zege op rij en veruit de beste kamp tot nu toe. Ik hoop in Ingelmunster een vervolg aan deze titel te mogen breien. Een nationaal titelgevecht dringt zich op”, aldus een dolblije Liridon Fazliu.

(JL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.