Liga 2-ploeg HBC Izegem op weg naar titel

HBC Izegem kan straks de titel vieren. © foto RV

De Liga 2-ploeg van HBC Izegem speelde zaterdag de belangrijkste match van het seizoen. Op twee wedstrijden van het einde kon Izegem over leider Evergem Gent springen bij winst in hun rechtstreeks duel. Bij verlies zou het kampioenschap naar Evergem gaan.

De eerste helft startte aanvankelijk gelijk opgaand tussen de twee ploegen, maar Izegem slaagde erin om al snel een kleine voorsprong uit te bouwen. Ondanks enkele twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissingen in het nadeel van HBCI konden de Izegemnaren die voorsprong doorheen de eerste helft behouden. Bij rust stond het 19-14.

Evergem Gent kon als eerste scoren in de tweede helft, maar Izegem antwoorde met een snelle counter. Net als in de eerste helft wisselden de ploegen elkaar af om te scoren, maar het was Evergem Gent dat beter uit de kleedkamer kwam.

Blue White herstelde zich echter en na 40 minuten stond het 25-19. Izegem nam de wedstrijd in handen en het publiek liet zich horen. Het geloof in de titel groeide.

Toch begon Evergem Gent plots weer aan die voorsprong te knabbelen, maar Izegem kon de wedstrijd eindigen in 34-27. Zo heeft het de titel volledig in eigen handen.

De opdracht volgende week is duidelijk: winnen in Pelt en het kampioenschap vieren. (RV)