Liesbeth Verbiest en Tomas Debevere winnen 57e Corrida ‘t Sas in Oostende

Redactie KW

Na de twee jeugdlopen kwamen 343 atleten aan de start van de 57ste Corrida van ‘t Sas. De wedstrijd is een organisatie van KRNSO en is de eerste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2019.

Dames en heren moesten 7,4km afleggen op een verkeersvrij parkoers. Bij de heren trok Bruggeling Tomas Debevere van bij de start alle registers open.

Na de eerste ronde had hij al een halve minuut voorsprong op het duo Karel Moerman (Diksmuide)-Jasper Vitse (Bredene). Achter hen volgde het trio Alain Geerts (Impe), Philippe Loosveldt (Wenduine) en Stijn Lycke (Brugge).

In de tweede ronde hield Debevere rustig zijn tempo en hij finishte in 24’22”, een dikke halve minuut vlugger dan Karel Moerman, die Vitse ruim versloeg voor de tweede plaats. Triatleet Philippe Loosveldt klopte Martijn Hosten (Ichtegem), Stijn Lycke en Alain Geerts in de strijd voor de vierde plaats.

Liesbeth Verbiest en Tomas Debevere winnen 57e Corrida 't Sas in Oostende

Bij de dames kwam de verrassing van de Gentse triatlete Liesbeth Verbiest, die aan de meet iets sneller was dan favoriete Annelies Demuynck uit Bredene, eindwinnares van 2018. De derde plaats ging naar Nel Van Damme uit Oostende.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier