Liefst 306.046 deelnemers voor scholenveldloop in Diksmuide

We herkennen vlnr Leen Van Looy vcan MOEV, schepen van Sport Diksmuide Marc De Keyrel, Ann De Bruycker van Sport Vlaanderen Lise Coninx van sponsor Schoenen Torfs, Phillippe Paquay Sprt Vlaanderen, Urbain Lavigne MOEV, Jo Haantjens Sport Vlaanderen en Jan Coolen van MOEV. © ACK
Redactie KW

Woensdagnamiddag ging om 13.00 uur de 31e editie van de Vlaamse veldloopweek voor scholen van start. Voor deze 31e editie werd Diksmuide uitgekozen als gaststad voor heel Vlaanderen.

Op de sportsite De Pluimen werd alles in gereedheid gebracht om van deze editie een succes te maken. Er werd voor randanimatie gezorgd, er staat onder andere een klimmuur opgesteld, springkastelen, een dj zorgt voor muzikale omlijsting. Kortom: deze veldloop is geëvalueerd naar een belevingsloop.

Vorig jaar had men het over een recordeditie met maar liefst 261.884 deelnemers. Deze Diksmuidse editie verbreekt dit record met maar liefst 306.046 deelnemers ofwel 40.000 meer dan vorig jaar. De Scholenveldloop, georganiseerd door Sport Vlaanderen samen met MOEV staat open voor alle leerlingen van het lager en secundair onderwijs. Er werd ook heel wat aandacht besteed aan het toegankelijk maken voor mensen met een beperking, zodat ook zij van het sporten kunnen genieten.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier