Lichterveldenaar Hedi Slimani wint op punten van Fransman Michael Dehamnia tijdens boksgala

De eerste ronde was nog voor de Fransman, pas sinds de vierde ronde kwam de kentering. © JRO
Redactie KW

Op Paasmaandag vocht Hedi Slimani uit Boxing Team Houtland, het team van Delfine Persoon, tegen de Fransman Michael Dehamnia. Slimani won zuiver op punten de wedstrijd en lijkt klaar voor zijn kamp tegen Renald Garrido op 10 mei in Gent.

De wedstrijd van Lichterveldenaar Hedi Slimani (32) tegen Michael Dehamnia (25) werd voorafgegaan door tien amateurkampen tijdens het boksgala in Bredene. Slimani mocht na een jaar blessureleed al eens proeven van een wedstrijd tijdens het boksgala van Waregem. Maar op Paasmaandag wachtte hem met de Fransman een loodzware opdracht. “Ik was aangenaam verrast. Ik voelde me goed en had niet gedacht dat Michael zo sterk voor de dag zou komen”, aldus de Tunesische Bokser van Boxing Team Houtland.

Cadeau’s voor Pasen zaten er zeker niet in. De eerste ronde was voor de Fransman en ook de tweede en derde rond had Slimani het niet onder de knie. Pas in de vierde ronde kwam de kentering. “Ik kwam beter in de wedstrijd en voelde mijn adem breken. Zo won ik de volgende vier rondes op wilskracht.” De wedstrijd werd zuiver op punten gewonnen door de Lichterveldenaar.

Top tien

Op 10 mei staat Slimani in de ring tegen Garrido in Gent. “Ik heb nu twee kampen gewonnen en ook tegen Garrido ga ik vol voor winst. Ik begin stilaan terug in vorm te geraken na een jaar vol blessures. In 2017 brak ik mijn hand en daar kwam ook nog eens een gesprongen appendix bovenop. Een jaar lang zat ik aan de kant en dat was voor mij een moeilijke periode. Maar nu ben ik klaar om terug die top tien in te duiken. Mijn conditie is goed en ik blijf hard werken”, besluit Slimani.

Hedi Slimani bokste al 34 partijen. Daarvan won hij er maar liefst 29, waarvan 15 met knock-out. In 2011 behaalde hij de WBF International Lightweight titel en in 2013 mocht hij ook de GBU Super Featherweight titel op zijn palmares bijschrijven. Later volgden nog de WBC Mediterranean Lightweigt titel in 2014 en de WVC Francophone Lightweigt titel in 2015. Op 11 maart 2015 werd hij kampioen in de African Boxing Union Lightweigt.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier