Leonardo Strynckx aan tweede bokskamp toe

Leonardo Strynckx (rechts) won van Rachid Sali. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Op het Allerheiligen Boksgala in de Izegemse sporthal ‘De Krekel’ is Wevelgemnaar Leonardo Strynckx aan zijn tweede profkamp toe, nu tegen de Fransman Angelo Turco. “Een ervaren bokser waar ik als beginnende prof zeker nog veel kan van leren, maar ik wel zal winnen”, zegt Leonardo.

Leonardo Strynckx (22), beroepshalve eerste technisch coördinator van de reizigerstreinen bij de NMBS, begon te boksen door zijn vader Jean-Pierre, die zelf ooit bokste en zelfs sparde met Jean-Pierre Coopman. “Eigenlijk was ik een beloftevolle voetballer”, zegt Leonardo. “Maar mijn vader nam destijds een ‘boksringbedrijf’ over en van dan af moest ik in de weekends met hem mee om in het hele land boksringen te helpen opzetten. Tijd om aan competitievoetbal te doen was er niet meer. En persoonlijke ontmoetingen met boksers als onder andere Sasha Yengoyan en Jean-Pierre Bauwens motiveerden me om zelf te boksen. ‘Oké, maar je moet je wel eerst bewijzen’, zei mijn pa op wie ik trouwens heel trots ben. Hij helpt me waar hij kan, coaching en training laat hij volledig over aan Filiep Tampere. Ook moeder steunt me, zorgt voor gezond eten, maar durft niet naar mijn wedstrijden komen kijken.”

Sterke Fransman

Leonardo blikt met de glimlach terug op zijn eerste profkamp tegen de ervaren Fransman Rachid Sali (22 kampen, 6 gewonnen). “Een sterke tegenstander die nog voor de Franse titel bokste en dat is niet niks, maar ik won wel verdiend.”

Op 1 november staat Leonardo in zijn tweede profkamp tegen de Fransman Angelo Turco. “Hij verloor wel 22 van zijn 30 kampen, maar wel altijd tegen sterke tegenstanders, onder andere tegen Jean-Pierre Bauwens. Van dergelijke ervaren tegenstanders leer je veel, maar ik zal wel van hem winnen!”

Stap voor stap

Leonardo wil stap voor stap zijn carrière uitbouwen. “Een nationale titel is uiteraard een doel en als het even kan later nog grotere titels. Bokskenners zeggen dat ik talent heb. Nu is het aan mij om het hoofdje erbij te houden en goed te trainen.”

Het Allerheiligen Boksgala in sporthal ‘De Krekel’ in de H.-Hartstraat 15 in Izegem begint om 17 uur. Tickets in Muziekkaffee Yin-Yang Gits, Eethuisje ’t Veld Eernegem, Interieur Bogaert Wielsbeke en Kaffee Lagaar Izegem. Info bij Inge Bogaert (0475 51 93 42), Rudi Compernol (0475 58 83 25) en Stefaan Lamsens (0476 22 89 60). (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.