Lena Reddé (KAVR) wil weer het podium beklimmen: “Hopelijk geen last van blessures, zodat ik mij kan amuseren met mijn sport”

Lena Reddé houdt van zwemmen en atletiek.© FD
Lena Reddé houdt van zwemmen en atletiek.© FD
Redactie KW

Als de temperatuur de hoogte ingaat, neemt de 10-jarige Lena Reddé graag een plons in het zwembad, maar atletiek is en blijft haar lievelingssport.

“Ik ben twee jaar lid geweest van de Roeselaarse zwemclub, maar om zwemmen en atletiek te combineren, werd het een beetje te veel. Ik zwem nog altijd heel graag, maar ik heb zoveel toffe vriendinnen bij de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare, waardoor mijn keuze viel op atletiek. Mijn neef Iben Degryse behaalde al verschillende medailles en hij overtuigde mij om het ook eens te proberen bij KAVR”, start de leerlinge van het vierde leerjaar van VBS De Bunderboog in Moorslede.

“Ik vind al die disciplines bij atletiek zo prettig. In de winter start ik in het veldlopen met als mooiste resultaten een vierde plaats in Ieper, vijfde in Veurne en zesde op het PK in Diksmuide. Als de club naar een indoormeeting in de Topsporthal in Gent trekt, ben ik ook van de partij. Mijn persoonlijke records indoor zijn 9’89 op de 60 meter, 3,12 meter in het verspringen en 2’30”66 in de 4 x 200 meter aflossing. Met die laatste twee prestaties mocht ik telkens als tweede het podium van de Indoor Buffalomeeting beklimmen. Dat was heel tof”, glundert Lena.

“De volgende maanden wil ik graag mijn persoonlijke records scherper stellen op de zomermeetings. Op de meeting in Izegem vorige zomer won ik het verspringen met een sprong van 3,39 meter, maar in de Jeugdcup in Zwevegem moest ik tevreden zijn met 3,35 meter en de tweede plaats. Op die laatste meeting werd ik nog tweemaal tweede: 9”36 op de 60 meter spurt en 2’08”56 op de 600 meter. Hopelijk krijg ik geen last van blessures, zodat ik mij goed kan amuseren met mijn sport. Ik wil graag in juli en augustus weer een paar keer het podium beklimmen”, steekt Lena haar sportieve ambities niet onder stoelen en banken.

“En natuurlijk kijk ik ook uit naar de Olympische Spelen in Tokio, waar ik zal supporteren voor de Belgische atleten. Hopelijk kan Nafi Thiam weer de gouden medaille winnen. Zij is mijn grote voorbeeld.” (FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier