Ledenaantal TC Smash in Oedelem dikt aan

Smash Oedelem
Redactie KW

Bij de oprichting van TC Smash in 1976 telde de club een 20-tal leden. Nu zijn er dat 350. “Start to tennis is bij ons bijvoorbeeld een groot succes. Niet alleen het eerste, maar ook het tweede jaar kunnen ze bij ons gratis opvolgingslessen erbij krijgen”, stelt de voorzitter.

Het lesgeven aan volwassenen zit tevens in de lift. “Wie drie of vier jaar geleden met start to tennis begon, kunnen we op die manier iets aanbieden. Dat zorgt ervoor dat er gans de week twee terreinen constant bezet zijn voor lessen. Ook dat is een positieve trend”, vindt Chris Wegsteen, die zijn vijfde seizoen als voorzitter inging. Hij heeft stap per stap en dan vooral naar infrastructuur en accommodatie toe veel zien veranderen. Zo werd het clubhuis binnenin volledig vernieuwd. “Dat gebeurde grotendeels door de bestuur- en de clubleden, zodat dit budgettair haalbaar was. Voor het overige werd het terras uitgebreid en voorzien van nieuw meubilair en kwam er nieuwe verlichting.”

In een volgende fase wordt het tuinhuis ruimer om te kunnen vergaderen en na het seizoen wordt door de gemeente de draden omheining aangepakt. De terreinen zelf liggen er perfect bij. “De voorbije twee jaar kunnen we naast de vele kinderen ook jonge mensen, tussen 20 en 30 jaar, verwelkomen. Driehonderd leden is een minimum om vlot rond te draaien en links en rechts te kunnen blijven investeren. Vorig jaar zaten we aan 360. Dat is dus mooi. Bovendien is onze goede en gezellige bar een groot pluspunt. Uitbater Yves Lamote is door iedereen gekend als een toffe gast. Hij kent het tennismilieu heel goed en dat helpt.”

TC Smash heeft voor dit seizoen van jong tot oud 35 interclubploegen ingeschreven. “We zijn nooit een club met hoog gerangschikte spelers geweest. Veel B-spelers zal je bij ons niet tegenkomen. In de breedte wordt er wel heel veel gespeeld. De bezettingsgraad van onze terreinen ligt hoog boven het gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van Tennis Vlaanderen. De uitval van leden ligt onder het gemiddelde, de aangroei erboven. Dat zit dus wel goed.”

De meeste van de interclubteams durven ambitieus te zijn. “We hebben al altijd een of twee ploegen die de provinciale eindronde winnen. En dat blijft de doelstelling.” De hoogste herenploeg, met Willem Pinsart als nieuwkomer en versterking, gaf zondag alvast het goede voorbeeld door met 6-3 van TC Logan te winnen.

TC Oedelem pakt deze zomer vanaf 27 juni uit met het gekende dubbeltornooi. “Qua prijzen is dit opnieuw samen met TC Orscamp. De animatie rond onze tornooien zorgt ervoor dat de mensen jaarlijks terugkeren.”(ACR)