Lebad 4G sluit seizoen af op een mooie vierde plaats: “Volgend seizoen vol voor titel”

We zien de 4G-ploeg van Lebad met boven v.l.n.r.: Simon Boonants, wedstrijdleider Ricky Van Coillie en Warre Houthoofd. Onder v.l.n.r.: Julie Hamers en Britt Van Coillie. Kathleen De Troye, Louise Buckinx en ploegkapitein Dominique Houthoofd ontbreken op de foto. © JDH
Redactie KW

Lebad 4G speelde vorige week 4-4 gelijk tegen Waregem 2G. Zo sluiten de Heulenaars hun eerste seizoen in tweede provinciale A op een knappe vierde plaats af.

“We blikken met een heel tevreden gevoel op ons seizoen terug”, aldus ploegkapitein Dominique Houthoofd. “De competitie was spannend tot het laatste moment. We konden zelfs nog kampioen spelen vorig weekend. DZ99 moest winnen en wij ook met 7-1. DZ deed wat het moest doen, maar wij geraakten tegen Waregem niet verder dan een 4-4-gelijkspel. We verloren één match van het gemengd dubbel, nochtans onze specialiteit. Maar we zijn zeker niet ontgoocheld. Voor de titel moest alles meezitten. We zijn trots dat we in ons eerste seizoen in tweede al op een vierde plaats eindigen.”

Veel groeimarge

Dominique spreekt duidelijke taal: volgend seizoen gaat Lebad 4G voluit voor de titel. “Laat deze ploeg nog een jaartje rijpen in tweede. Dan zijn ze zeker klaar voor een trapje hoger. De spelers gaan ook heel goed om met druk en zijn enorm gedreven. Het is ook een jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar. Er is dus zeker nog groeimarge.” Die jonge leeftijd is meteen ook het grootste nadeel van Lebad 4G. “De ploeg schiet fysiek wat tekort. Ze spelen altijd tegen spelers van zes tot zeven jaar ouder. Die hebben meer kracht en kunnen fors uithalen. Maar badmintontechnisch is deze ploeg waarschijnlijk de sterkste uit de reeks.”

Dominique heeft zijn eerste seizoen achter de rug als ploegkapitein. Een ervaring die voor hem zeker voor herhaling vatbaar is. “Je krijgt veel terug van de spelers. In onze groepschat op Facebook komen heel wat leuke opmerkingen. Ze appreciëren wat ik doe voor hen en vinden het leuk dat iedereen altijd twee matchen speelt. Volgend seizoen wil ik de ploeg aan een nieuwe titel helpen”, besluit Dominique. (JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.