‘Le Tour de Corona’ zorgt voor clubbinding bij No Limit Team in Zwevegem

De ‘Tour de Corona’ verliep coronaveilig, net als het nemen van de foto van de deelnemers.©Geert Vanhessche
De ‘Tour de Corona’ verliep coronaveilig, net als het nemen van de foto van de deelnemers.©Geert Vanhessche
Redactie KW

Heel wat verenigingen vrezen na de coronacrisis hun ledenaantal te zien slinken. Ook bij het No Limit Team in Zwevegem leefde die vrees. Om dit te vermijden pakken ze uit met het originele ‘Le Tour de Corona’.

Dat de coronamaatregelen nu al maandenlang zwaar doorwegen op iedereen, zal geen nieuws zijn. Ook heel wat verenigingen hebben hun werking al geruime tijd moeten stilleggen, zelfs deze die actief zijn in de buitenlucht. Bij multisportclub No Limit Team (NLT) bedacht men een originele activiteit om de leden te motiveren en aan boord te houden.

Bolletjestrui

“De coronamaatregel die het buiten sporten voor volwassenen limiteerde tot maximum vier personen, betekende de doodsteek voor de clubtrainingen van de No Limit-runners. De vrees dat de conditie en clubbinding naar een dieptepunt zouden zakken was groot. Net nu kon het No Limit Team ledenverlies missen als kiespijn”, verduidelijkt Stefaan Depaepe, clubmanager van NLT.

“No Limit Team kan ledenverlies missen als kiespijn” – Stefaen Depaepe voorzitter NLT

Bij de pakken blijven zitten was voor hen geen optie. Er werd gezocht naar een attractief concept om de runners in beweging te houden en het sociaal contact te stimuleren. De Tour de France 2020 werd getransformeerd tot ‘Le Tour de Corona’. De 21 ritten, goed voor 3.482 km, zouden door alle No Limit runners bij elkaar worden gelopen. Onderweg waren er punten te verdienen voor de bolletjestrui en de ‘maillot jaune’.

“De uitdaging sloeg aan. Er werd gelopen en gecijferd voor de punten. De prestatiedrang werd zo groot dat de koersdirectie moest ingrijpen en parcourswijzigingen aanbrengen. Met deze ingreep werd de geluksfactor sterk verhoogd”, lacht Stefaan Depaepe van NLT.

Bergklassement

Niet alleen met het sportieve, maar ook met het randgebeuren werd gewerkt aan de binding met de club. “De dagelijkse verslaggeving op onze website, waarin naast de sportieve prestaties ook heel wat aandacht aan roddels werd besteed, zorgde voor een ongeziene dynamiek. De bezoekersaantallen op www.nlt.be schoten de hoogte in. Le Tour de Corona werd dagelijkse kost en zorgde voor conditiebehoud. De Whatsappgroep boomde en leverde de gekste cowboyverhalen op. Een geslaagde ingreep die zorgde voor de nodige animo en mentale gezondheid”, besluit Stefaan Depaepe.

Ook sportschepen Raf Deprez is vol lof over het initiatief. “Ik kan enkel maar toejuichen dat dergelijk initiatief de mensen aan het sporten houdt”, klonk het. De eindoverwinning ging naar Jurgen Moreau. Eveline Deprez werd mooi tweede en Niki Debakker derde. Sylvie Vandenbroucke won het bergklassement.

(Geert Vanhessche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.