Langemarkse ruiter gooit hoge ogen op nationaal kampioenschap

© Foto Hippo
Redactie KW

Stive Hoflack (22) zette zondag, in het nationaal kampioenschap Jumping in Oud-Heverlee, een huzarenstukje neer. Met zijn ‘Fabuleu van de Watertoren’, een 9-jarige ruin, werkte hij twee omlopen foutloos af en won de barrage van de tien andere overgebleven foutloze deelnemers.

Stive Hoflack woont in de Poelkapellestraat in Langemark, bij zijn broer Bryan (18) en ouders Patrick en Hilde Ver Eecke. Als laatste jaar bachelor tuinarchitect aan de Gentse Hogeschool hoopt hij later mee te wippen in de stiel van vader Patrick bij Tuinen Hoflack.

Daar zadelt hij ook de paarden sinds hij zes is. Hij startte bij de pony’s om vanaf zijn 16de op paarden over te schakelen. Nu zette hij de kroon op zijn meesterwerk en werd hij in Oud-Heverlee nationaal kampioen.

Erelint

In de ruiterschool van Oud-Heverlee werd het zondag almaar sneller en spannender. Na twee foutloze omlopen en een correct afgewerkte barrage was het Stive Hoflack (LRV Passendale) die iedereen verraste in een tijd van 31″53/100 en met het goud en het erelint op de loop ging naar de Bakelandtgemeente.

Hoe dan ook een straffe gast, een sterke ruiter van 22 jaar in een sublieme combinatie. Kort samengevat de combinatie Stive Hoflack met ‘Fabuleu van de Watertoren’ (v. Mister Blue). Sebastien De Beuckelaer (LRV Schoonbroek) had net voordien met ‘Curiosa van Silco’ (v. Cumano BD) een tijd neergezet die naar de titel rook, maar het bleek finaal goed voor zilver. Hetzelfde dacht men na de rit van Stef Bossaerts (LRV Broechem) met ‘F-Magic van de Wilgendreef’ Z (v. Flamenco de Semilly). Maar Stef reed naar brons.

En voor Stive en zijn aanhang werd het andermaal jubelen. Iedereen keerde dolgelukkig naar de Bakelandtgemeente terug in het bezit van het nationale goud en kampioenenlint.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier