Langemarkse kerstcorrida groot succes ondanks slechte weer

De 18de uitgave van de Langemarkse kerstcorrida bracht andermaal een succesvol vertoon. Ook al tekenden de zware toppers niet present toch viel er een en ander spannends te beleven.

Een tegenvaller werd de gutsende regen toen de jeugd haar eerste rondjes liep. Maar toen de Jogging de straat instormde was de regenbui voorbij. Geluk hebben de organisatoren alvast niet, verleden jaar trok een sneeuwstorm een lelijke streep door het decor en nu trad de weermaker met regen en wind als spelbreker aan. Maar bij de start van de jogging klaarde alles op en werd de rest van het programma in het droge afgewerkt.

Voorzitter Didier Verstraete en zijn duo bestuursleden José Victoor en Johny Braeckevelt wisten er toch samen met hun echtgenotes iets lonend, vooral wat de prijzenpot betreft, van te maken. Ze kregen 364 deelnemers over de vloer.

Het begon allemaal met de jeugd die, volgens leeftijdscategorie over verschillende afstanden, spurtend – in de regen – hun hartjes wisten op te halen. Volgende jeugdigen wonnen in hun categorie: Wieze Dequidt Vleteren, Thibo Saelens Ledegem, Timon Spriet Langemark en Laurens Duplacie Bikschote.

In hun spoor volgden de Joggers die tekenden voor 4,250 km. Toen startmeester José Victoor, zijn toeter aanzette was het precies of de regenmaker was weggeblazen en kon men in het droge het vertoon afhaspelen. Heulenaar Kobe Witdouck won in 14’41” voor Moorselenaar Sven Vandenbroucke 14’56” en Bjorn Vanderbeke uit Marker 14’58”.

Bij de dames stond er geen maat op de Boezingse Julie Voet die in 17’26” de wedstrijd op haar naam schreef. Zij won voor de Ingelmunsterse Alana Polfliet 18’21” en de Heulse Nel Deman 18’26”.

Tenslotte kwam de kers op de taart met de Corrida stratenloop over 9,2 km. Karel Moerman (Diksmuide) won op zijn dooie gemakje in een tijd van 30’09”. Hij liet Vleterenaar Kevin Brysbaert – die er 30’48” over deed – achter zich. Poelkapellenaar Alexander Lietaert werd derde in 30’52”.

Bij de dames schreef de Meulebeekse Charline Vanneste het vertoon op haar naam in 33’11” voor de Boezingse Ilse Geldof 33’33”. De Poelkapelse Nele Louwagie werd derde in een tijd van 37’11”.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.