Lana Terryn (AC Staden) doet straks weer volop mee met wedstrijden

Lana Terryn. (foto Jos)
Redactie KW

Hoewel Lana Terryn uit Langemark nog maar 12 jaar oud is, is ze al de helft van haar leven aangesloten bij atletiekclub Staden.

“Eigenlijk ben ik al van jongs af aan een sportieve meid”, opent ze. “Als vijfjarige ben ik samen met mijn broer gestart bij de plaatselijke voetbalclub in Langemark. Deze passie verdween al snel, en daarbij was het niet evident voor mijn ouders om ons overal naartoe te voeren. Na goed één maand tijd hebben we er de brui aan gegeven en zijn we voluit voor atletiek gegaan. AC Staden leek ons de beste club in de regio en na al die jaren zijn we er nog altijd actief”, zegt Lana.

Vorig jaar moeilijkste periode

“Mijn successen? Veel collega’s kiezen echt een periode uit om te pieken. Zelf ben ik eigenlijk het ganse jaar door actief, dat zowel op de piste, op de weg, als in het veld. Dat zorgt er ook voor dat ik nu al veel Provinciale titels op mijn palmares heb staan, van estafette tot veldlopen bijvoorbeeld. Vorig jaar was ongetwijfeld mijn moeilijkste periode uit mijn prille carrière, want door corona waren er geen wedstrijden. Gelukkig heeft de club lang gewacht om trainingen te schrappen, en wanneer dat het geval was, liep ik op mijn eentje of met mijn vriendin in Langemark of op de piste in Staden.”

Kalme zomer

“Ondertussen vinden er al heel wat wedstrijden plaats. Zelf hield ik me in de zomerperiode nog kalm en liep ik maar een tweetal wedstrijden. Vanaf nu is het terug ernst, en zal je me geregeld zien opduiken in de crossen. Een wedstrijd die ik in dat opzicht al met stip had aangeduid was deze van onze eigen club, maar naar verluidt kan deze nu toch niet doorgaan en moeten we noodgedwongen dat weekend in Ingelmunster gaan lopen”, besluit de studente moderne wetenschappen aan het Lyceum in Ieper. “Alles is inderdaad mits een goeie planning combineerbaar. Zelf zie ik atletiek als de ideale uitlaatklep na een dagje in de boeken.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.