Lakeside Paradise in de prijzen op BK wakeboard en wakeskate kabel

Pauline Appelmans kon haar nationale titel verlengen. © ACR
Redactie KW

Het Belgisch kampioenschap wakeboard en wakeskate kabel vond plaats in The Spin in Wallonië.

Een eerste gouden medaille in het wakeboarden kabel was er voor Ike Vanleenhove in de jongste categorie bij de Mini Boys U11. Ike is de zoon van Frank Vanleenheve, uitbater van Lakeside Paradise in Knokke-Heist.

Bij de Boys U15 was het uitkijken naar Casper Van Hemelryck Bray. De Bruggeling was de jongste rider tijdens de finale en was goed voor een bronzen medaille. Het goud ging in deze categorie wel naar een ander lid van Lakeside Paradise, namelijk Sasha Delpierre. Rolf Devriese finishte als eerste bij de junior man met een totaalscore van 73 punten. Ken Van Accoloyen zorgde voor de nationale titel bij de masters.

Bij de Girls U15 kon Pauline Appelmans uit Knokke-Heist haar titel verlengen en heeft daarmee haar doelstelling bereikt. Ook in het wakeskate kabel scoorden riders van Lakeside telkens goed. Zo was er een eerste plaats voor Jay Michel, eveneens uit Knokke-Heist, bij de junior man. Het Belgisch kampioenschap is de opstap naar het Europees en wereldkampioenschap, en misschien zelfs ook de Olympische Spelen in 2024.

Er volgt voor enkele Belgische riders nu nog de Spin Cup in het weekend van 13 en 14 oktober. Op zaterdag 20 oktober is er in Lakeside Paradise ‘King and Queen of the Lake, een soort clubkampioenschap waar de deelnemers met een hoog niveau op het water komen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier