Laatste titelkans voor KRB Jabbeke in het krachtbal

Zondag 19 januari ontvangt krachtbalclub Jabbeke de ongeslagen leider Buggenhout, dat vier punten voorsprong heeft. Jabbeke moet winnen als het nog aanspraak wil maken op de titel.

Vincent Mahieu. © JV

De optimistische trainer Vincent Mahieu gelooft in zijn kansen, ook al weet hij dat het moeilijk wordt. “Kampioen Buggenhout is hoe dan ook dé favoriet op de titel“, zegt Vincent. “In de heenronde verloren we daar met 28-18. Jammer genoeg viel onze achterman en sterkhouder Hendrik Baert al na vijf minuten uit, zodat we onze ploeg moesten herschikken. Toen was het ook nog maar mijn tweede wedstrijd als hoofdcoach en hadden mijn spelers de nieuwe manier van spelen nog niet volledig onder de knie. Intussen hebben we niet stilgezeten en in de winterstop hebben we keihard kunnen trainen met slechts één doel: een goede tweede ronde spelen. Hopelijk werpt deze noeste arbeid haar vruchten af en ik voel ook wel dat we er klaar voor zijn.”

Er is 40 procent kans op winst tegen leider Buggenhout

“Ik speel dit seizoen met vijf spelers Tim Versyck, Tomas Vandamme, Hans Meire, Hendrik Baert en ikzelf en we zijn erg gretig. Deze wedstrijd zie ik ook als een herkansing en het kan ons seizoen redden. Bij winst zouden we immers tot op twee punten komen van Buggenhout en indien Sint-Michiels wint van Male, ook van Sint-Michiels. Dan is alles nog mogelijk, want we ontvangen al onze toppers nog thuis. Maar we moeten eerlijk zijn: ik schat onze kansen op 40 procent. We hebben wel ons thuisvoordeel en aan steun van onze supporters zal het zeker niet ontbreken. Maar ik zag Buggenhout winnen op het veld van Sint-Michiels met indrukwekkend krachtbal. We hebben ons plannetje klaar en als iedereen zijn taak uitvoert, zou het wel eens kunnen lukken.”

Bekercampagne

“Vorige week hielden we een goede generale repetitie op het veld van Baasrode (17-35). In het begin van het seizoen had ik gezegd dat we – net zoals de vorige seizoenen zo lang mogelijk willen meestrijden voor de titel en ik hoop dat we zondag een stap in de goede richting kunnen zetten. Hopelijk blijven we van blessures gespaard en kunnen we zo een mooie prestatie neerzetten. Bij verlies gaan we echter niet treuren, want in de beker mag tweedeklasser Ingelmunster ons niet hinderen op weg naar de kwartfinale.”

Ook damestopper

Zaterdag staat ook de damestopper op het programma tussen leider Sint-Michiels en Male. De leider verloor in de heenronde slechts één puntje. Op de tweede speeldag speelde het jonge team met de kersverse coach Joeri Van Hoecke 18-18 gelijk tegen … Male! De thuisploeg raast intussen door de competitie en gesteund door het thuispubliek is het dé favoriet om de punten thuis te houden. Voor Male, dat vorige week met 14-31 verloor van kampioen Baasrode, zou een nieuwe nederlaag de titeldroom nog een jaartje uitstellen. (JV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.