“Laatste keer in Belgische ploeg is dertien jaar geleden”

Mario Vandenbogaerde is in het darts opnieuw geselecteerd voor de nationale ploeg. In oktober wil hij zich op de Winmau World Masters kwalificeren voor het officieel wereldkampioenschap in Engeland. “Ik zie wel hoever ik geraak. Niets moet en alles kan.”

Mario Vandenbogaerde (45) woonachtig in Menen is zelfstandig in de bouw en eigenlijk afkomstig uit Ieper. Als een jonge knaap kon hij behoorlijke sportprestaties neerzetten. Zo was hij zeer behendig met de biljartkeu en ook met pijl en boog. Maar een hobby waar hij meer en meer in gefascineerd raakte was darts. Zo begon hij ruim vijfentwintig jaar geleden in De Elfpenner in Beselare. Toen die club later een nieuwe thuishaven vond in café Nova in Ieper, geraakte zijn hobby in een stroomversnelling en kwam hij met zes medespelers in ereafdeling uit.

Mario speelde in het Leigewest, Westland en Kortrijk en daarnaast nog diverse tornooien. Hij behaalde diverse overwinningen en stond vijftien jaar geleden op de eerste plaats in de individuele ranking van de Belgische Dartsbond. Een plaats die hij eigenlijk vier jaar kon behalen. In 2005 werd hij Belgisch kampioen en dat was voor hem een hoogtepunt om er mee te stoppen. “Na een viertal jaar kreeg ik opnieuw de smaak te pakken en ben ik ondertussen lid nog maar eens lid van de nationale ploeg. Er waren reeds zes spelers geplaatst, er bleven nog twee plaatsen over en onlangs heb ik mij hiervoor tijdens een rankingtornooi in Sint-Pieters-Leeuw gekwalificeerd.”

Die nationale ploeg is overigens niet nieuw voor Mario Vandenbogaerde. “Ik heb er al vijf, zes jaar deel van uitgemaakt. De laatste keer bij de Belgische ploeg is dertien jaar geleden”, herinnert de dartsspeler. “Ik speelde nu eigenlijk samen met John Desramaux uit Beselare en om hem een beetje te steunen wist ook ik mij te kwalificeren. Ik werd ondermeer Vlaams kampioen en behaalde voldoende punten om met 32 spelers een eindrankingstornooi te spelen. Zo geraakte ik dus bij de winnaars en vorm ik samen met John en zes andere het nationale team.”

Mario nam in 2003, 2004 en 2005 deel aan de World Masters en kreeg nu een wildcard om aan een internationaal selectietornooi (De Winmau World Masters) van 3 tot en met 7 oktober deel te nemen, zodat hij zich eventueel kan kwalificeren voor het officieel wereldkampioenschap in Engeland. Onlangs werd de dartsspeler ook kampioen met DC De Klokke uit Koolkerke in de Brugse competitie met vijftien ploegen. Het was Ferdie Boffel, kapitein van DC De Klokke die Mario, waarmee hij destijds nationaal in dubbel speelde, drie jaar geleden naar Brugge haalde om hem aan de Brugse competitie te laten meedoen.

(ACR – Foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.