Laatste finales motorcross in Hamme-Zogge

Dougan Paepe. © (Foto Coghe)

De Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding en de Motor Cross Liefhebbers Bond waren op 25 en 26 september te gast in het Oost-Vlaamse Hamme-Zogge in de buurt van Sint-Niklaas, waar de laatste finales betwist werden voor het Belgisch Kampioenschap 2021.

De enige West-Vlaamse overwinning in de VJMO kwam op naam van de lady Britt Van Tatenhove uit Zwevezele bij de Mini-Ladies met dubbele reekszege.

Hakkan Hempte uit Otegem was de jongste deelnemer die het podium bereikte, en dat bij de groep Initiatie met driedubbele tweede plaats. Matto Vertongen (Avelgem) werd tweede in de eindstand bij de Nieuwelingen 65cc met de tweede en derde plaatsen. Bij de Nieuwelingen 85cc ook de tweede eindstek voor Bo Tytgat uit Lichtervelde die de eerste reeks op zijn naam schreef en als tweede onder de geblokte vlag kwam in de tweede heat, en de tweede manche de doorslag geeft bij gelijkheid van punten.

Laurie Hempte (Otegem) werd ook tweede en dat bij de Ladies – Open met de tweede en derde plaatsen, en Amy-Jo Stoop (Beernem) vierde in de eindstand na haar zesde en vijfde plaatsen, en Danaé Zutterman (Beernem) vijfde in totaal.

Rune Van Massenhove (Leffinge) mocht naar de hulde na afloop als derde bij de Aspiranten, de hoogste reeksen bij de jeugdopleiding, hij kwam als vijfde en derde door de finish. Bij deze bende ook Kyel Lins uit Staden die beslag wist te leggen op de zesde en vierde plaatsen en daarmee de topvijf afsloot in de totaalstand.

MCLB op zondag

Deze zogezegde “oudjes” zijn rasechte liefhebbers die de ouderdom van 42 jaar bereikt hebben maar nog elke week present zijn om hun hobby uit te oefenen. Zondag werd de finale van hun kampioenschap van Belgie betwist waarin Mario aan de leiding stond. De crosser uit Diksmuide zette in beide reeksen de kroon op het werk met de reekszege en de bevestiging dat hij wel degelijk de beste is in zijn categorie.

Xavier Degeldere (Ingelmunster) is de kersverse vice-kampioen in deze groep C. Hij stond tweede in de stand en kon bevestigen in de finale met dubbele derde plaats waarmee hij zijn tweede plek in de eindstand kon veilig stellen. Stefaan De Ruyck (Tielt) is de nummer vier in de eindstand van het B.K. en zondag werd hij vijfde.

Jana Calus (Heestert) mocht naar het podium van zowel de daguitslag waarin de jonge dame bij de Dames-Open driedubbel derde werd en in de eindstand van het Belgisch Kampioenschap ook beslag wist te leggen op de derde plaats.

Nog een vijftal eindzeges voor West-Vlamingen in de nevenreeksen

Michael Dekeyser uit Ruiselede werd winnaar bij de Amateurs met dubbele reekszege. Gilles Gesquiere (Adinkerke) was heel knap bezig bij de Junioren 500cc, hij won beide reeksen en de eindzege. Bij deze driedubbele tweede plaats voor Lowie Soens uit Zwevegem, driedubbele derde plaats voor Karel Vanhaecke (Oostkamp).

Jens Zutterman uit Ieper, de nationale kampioen bij de Nieuwelingen B, bevestigde andermaal zijn goede conditie met dubbele reeks- en eindzege.

Dougan Paepe uit Snellegem, kampioen bij de Nieuwelingen 250/500cc, moest ditmaal vrede nemen met driedubbele tweede plaats. Indy Geirnaert (Ichtegem) werd derde in de eindstand bij de Nieuwelingen A met de derde en vierde plaatsen. Gert-Jan Bouckhuyt (Koolskamp) de vice-kampioen in groep B werd ditmaal pas vijfde in de eindstand met de vierde en achtste plaatsen.

Erwin Van Tatenhove (Zwevezele) de papa werd derde in de eindstand bij de Experten met de derde en vierde plaatsen in zijn reeksen bij de anciens.

Jenthe Vancompernolle uit Diksmuide was knap bezig bij de Junioren 250cc met driedubbele tweede plaatsen, bij deze ook Seth Van Tatenhove (Zwevezele) die derde werd in totaal met de derde en zevende plaatsen, en de vijfde eindstand voor Aaron Spruytte uit Hooglede.

Uwe Dewaele (Mc Poeke) werd tweede totaal bij de Nationalen 250cc met de tweede plaats en reekszege, met gelijk aantal punten als de winnaar maar een minder goede totaaltijd.

Internationalen en Zijspannen

Jerome Biets (Jabbeke) de kersverse nationale kampioen bij de Inters 250cc werd opnieuw dubbele reeks- en eindwinnaar. Bij deze de tweede eindstek voor Avo Tack (Oostrozebeke) die als tweede en derde onder de geblokte vlag kwam. De derde podiumplaats was voor Stanley Verstraete (Zerkegem) die als derde en tweede door de finish ging. Stanley nam op zaterdag ook deel aan de wedstrijden voor Pitbikes waarin hij de derde podiumplaats behaalde met de tweede en derde plaatsen.

Bij de Internationalen 500cc was de eindzege ditmaal voor eeuwige tweede David Segers met de derde plek in de eerste manche en reekszege in de slotmanche. Tweede werd Tallon Verhelst die als tweede in beide reeksen door de finish ging. Nationale kampioen Wietse Brackman werd derde in de eindstand na zijn reekszege in de eerste heat en vijfde plek in de slotmanche. Mattis Meersschout uit Wingene werd vijfde en Greg Demeulemeester (Kerckhove) zesde.

Yens Delmotte – Joey Valcke (Kachtem-Oostrozebeke) mochten met de hulde van de Zijspannen A op het hoogste schavotje na hun reekszege en tweede plaats.

Geert Valcke – Mathis Lareu (Oostrozebeke) mochten ook naar de hulde als derde bij de Zijspannen A.

Volgende afspraak op 2 en 3 oktober te Eksaarde in Oost-Vlaanderen.