KWK wint West-Vlaamse waterpoloderby in Brugge

© VDB
Redactie KW

In de Superleague waterpolo versloeg KWK vorige zaterdag BZK met 7-10. Een opsteker voor Kortrijk na het toch wel zuur puntenverlies de week voordien tegen Brussels.

“We moesten winnen, al wisten we dat het niet gemakkelijk zou gaan”, analyseert ancien Wim Vanden Abeele (45). “Het liep lange tijd ook moeizaam voor ons, wat de verdienste van de Bruggelingen is. Wij slaagden er niet in om aanvallend te brengen wat onze coach vroeg. In de slotperiode waren er dan wel meer infiltraties, wat voor een beter spel zorgde. En de afwerking was ook secuurder”, aldus Vanden Abeele, die twee keer scoorde.

Het doel van KWK is dit seizoen de play-offs, die ze vorig seizoen nipt misten, nu wel te behalen. “En gezien de omstandigheden is dat momenteel niet evident. Onze kern is niet al te ruim en we missen enkele spelers door blessure. Een speler vertoeft ook als Erasmusstudent tot december in Finland. De omstandigheden zijn momenteel dus een beetje moeilijk, maar zo krijgen enkele getalenteerde jongeren de kans om te proefstomen. Zij kunnen een paar gasten van de basisploeg tijdens de wedstrijden wat rust geven. Als ze geen steken laten vallen is hun opdracht geslaagd.”

Dit weekend is KWK vrij. (ACR)