Kwarttriatlon Koksijde was een gigantisch succes

Redactie KW

Onder een stralend zonnetje schoot de editie van de kwarttriatlon van Koksijde vorige zondag op gang.

In de Wulpenvaart zwommen de atleten één kilometer. Bart Colpaert kwam als eerste uit het water, maar kreeg tijdens het fietsen al snel de klop van de hamer. Hij eindigde uiteindelijk als 10de van alle deelnemers.

Waregemnaar Pamphiel Pareyn stoof er vervolgens als een speer vandoor tijdens het fietsen. Hij maakte al snel een leuke voorsprong op Kasper Lagae en de sterke loper Sybren Baelde. Het was dan ook geen verrassing dat hij als eerste in de wisselzone arriveerde. Maar het venijn zat duidelijk in de staart. Zijn voorsprong slonk alsmaar en dat gaf Baelde vleugels om nog over Pareyn naar de koppositie te snellen. En te winnen.

Bij de vrouwen kwam Katrien Maes als eerste uit het water. Door een foutieve tussenkomst van een agent werd ze bij het fietsen de verkeerde kant uitgestuurd. Dat gaf Charlene Ottevaere de mogelijkheid om aan kop te komen. Bij het lopen stond er echter gaan maat op de Merksemse Xenia Luxem. Ze finishte als eerste aan het Visserijmuseum van Oostduinkerke in een tijd van 2:02:29. Ottevaere arriveerde een kleine twee minuten later als tweede dame.

Maes, ondanks de verkeerd uitgestuurde kant, kwam toch nog als derde over de meet bij de dames.

(DS)