Kwartfinale Davis Cup tussen België en Canada wordt in Middelkerke gespeeld

Middelkerke organiseert deze zomer de kwartfinale van de Davis Cup tussen België en Canada. Dat bevestigt Tennis Vlaanderen donderdag.

© BELGA

Het nieuws over de kandidatuur van de kustgemeente raakte woensdag al bekend. Nu is de aanduiding officieel. In het sportpark De Krokodiel zal een gravelterrein worden aangelegd met daarbij een tribune voor 5.000 tot 6.000 toeschouwers.

“De keuze is gevallen op de gemeente Middelkerke wegens het enthousiasme van het gemeentebestuur, hun knowhow en ondersteuning aan het evenement, alsook de nabijheid van een stad zijnde Oostende (een ITF-vereiste). Middelkerke biedt bovendien de kans om toeristen en tennisliefhebbers een mooi tennisevent aan te bieden aan de kust in het zomerseizoen”, klinkt het.

België plaatste zich eerder deze maand voor de kwartfinales na winst in de eerste ronde tegen Zwitserland. Goffin en co versloegen de titelverdediger, die zonder Federer en Wawrinka aantrad, in de Country Hall in Luik met 3-2. Tegenstander Canada haalde het in Vancouver met 3-2 van Japan.

De kwartfinales in de Wereldgroep van de Davis Cup worden gespeeld van 17 tot 19 juli.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.