Kuurnse Oshin Derieuw gaat voor EBU-titel in Zwitserland

Oshin Derieuw wil de EBU-titel veroveren in Zwitserland.© foto BRU
Oshin Derieuw wil de EBU-titel veroveren in Zwitserland.© foto BRU
Redactie KW

Na 16 maanden zonder competitie gaat bokster Oshin Derieuw uit Kuurne op zaterdag 26 juni het duel aan met haar Zwitserse rivale, de 39-jarige Olivia Belkacem, met als inzet de Europese titel in het weltergewicht.

Nadat de Kuurnse eerder op het jaar al haar mogelijkheid tot deelname aan de Olympische Spelen in Tokio aan haar neus zag voorbij gaan, zet ze nu alles op alles om deze Europese titel binnen te halen.

“Gelukkig heeft mijn Franse coach Mohamed Nichane mijn ontgoocheling dat ik niet richting Olympische spelen kon, kunnen verzachten door direct een profwedstrijd te regelen voor mij. Daardoor had ik onmiddellijk een nieuw doel voor ogen en is al het trainen niet voor niets geweest”, vertelt wereldkampioene WBF, Oshin Derieuw.

Olympische Spelen 2024

“Na mijn knieblessure die ik vorig jaar opliep, volgde een lange revalidatie die nog steeds niet afgelopen is. Ik ondervind nog steeds hinder aan mijn knie. Sinds september ben ik echter terug actief in de bokszaal. Mijn ritme zit terug goed, al dien ik er wel over te waken dat ik mij niet overdoe. Gelukkig heb ik goeie coaches die af en toe aan de teugels trekken”, aldus Oshin.

“Ik draaide bijzonder goed de laatste weken, al kon ik mezelf helaas niet testen tegen damesboksers gezien door corona niet veel stages of toernooien worden georganiseerd.” Ondertussen werd Oshin ook reeds gecontacteerd door Team Belgium die haar graag fit wil houden tot de Olympische Spelen 2024, een nieuwe uitdaging waar de wereldkampioene WBF eveneens kan naartoe leven. De kamp met de EBU-titel als inzet zal plaatsvinden in Fribourg, Zwitserland.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier