Kuurnse bokskampioene Oshin Derieuw wint de Gouden Handschoen 2021

© BRU
Redactie KW

De Kuurnse Oshin Derieuw wint de 10de Gouden Handschoen (Golden Gloves). Ze volgt daarmee die andere West-Vlaamse Delfine Persoon op die de titel al 8 keer won. Jack Mulowayi won de Gouden Handschoen bij de mannen.

Zaterdag werden in Brussel de Gouden, Zilveren en Bronzen handschoenen bij de eliteboksers bekendgemaakt. Die werden toegekend door 5 Vlaamse en 5 Franstalige journalisten.

Bij de vrouwen ging de Golden Glove naar de 34-jarige Oshin Derieuw die 14 kampen bokste en ze alle 14 won. Oshin staat 10de op de wereldranking superlichtgewichten. Op 28 augustus won Oshin nog overtuigend op punten de Europese titel bij de welters van de Zwitserse Olivia Belkacem-Boudouma. Femke Hermans en Delfine Persoon waren de andere genomineerden. Oshin volgt daarmee Delfine Persoon op als beste Belgische bokser bij de vrouwen.

“Het EBU gevecht in augustus verhuisde niet alleen mezelf, maar raakte ook zoveel andere mensen”, vertelt Oshin, “Deze waardering voelen betekent meer dan woorden. Door deze Gouden Handschoen te ontvangen voel ik de erkenning in België. Het was een geweldige avond, niet alleen omdat ik gewonnen heb, maar tevens om mijn sparringpartner Femke Hansens en Hans Meersschaut terug te zien. Ik geloof alvast dat er nog steeds veel groeit in het vrouwenboksen en ik er klaar voor ben om daar deel van uit te maken!”

Jack Mulowayi, wereldkampioen WBA bij in het cruisergewicht, won de Golden Glove bij de profs en volgt daarmee Francesco Patera op. Jack maakte in augustus in Grozny een einde aan de zegereeks van de Rus Apti Davtaev, die hij de Aziatische continentale WBC-gordel ontnam.

Tot slot ontving Freddy De Kerpel een trofee vanwege zijn inspanningen om de bokssport onder de aandacht te brengen.

(IB/BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier